Екатерина Захариева в паника: Папата не каза да пуснем мигрантите в България!

България отблизо

Папата е изключително отдаден на възстановяването на мира по света и на човешките права. Това е папа, който е извън протокола, видяхте как вчера излезе от храма „Св. Александър Невски“ и се ръкува с всички хора.

Мисля, че премиерът Бойко Борисов му направи чудесни подаръци. Неговото посещение наистина е голяма реклама за България. Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на външните работи Екатерина Захариева.

„Папа Франциск дойде с ясни послания в България. Това са послания, които България също изпълнява. Папата не каза да отворим границите си за мигранти, а да им протегнем ръка. Изказването на папата не противоречи на политиката на България и на Европейския съюз.

Доверието в Папа Франциск е много по-голямо, отколкото доверието в самата католическа църква. Той непрекъснато говори за мир, за смирение, за това да сме сред хората. Аз успях да говоря съвсем за малко с него. По-дълъг беше разговорът ми с външния министър на Ватикана.

„Папата дойде у нас като признание за политиката, която води България – за мир и просперитет на Балканите, обобщи Екатерина Захариева, цитирана от blitz.bg.

Най-напред папата трябва да се извини от името на Запада за всички беди и нещастия, които сполетяха българския народ и България след влизането ни в ЕС. Защото след влизането в ЕС ние станахме най-бедната и най-бързо изчезваща нация на света. След това трябва да се запитаме, защо папата идва, след като не е поканен от църковните власти в България. Това не е ли натрапничество? И после, каква политика на мир и просперитет водим, като страната ни е пълна с американски военни бази, чиито оръжия са насочени към нашите славянски и православни братя от Русия?

Папата е казал, каквото е казал. Той иска да сме толерантни към мигрантите. Но неговата страна Италия съвсем не е толкова толерантна. Следователно скритата му мисъл може да е, ние да приемаме мигрантите, за да не стигат до Италия. Иначе защо Екатерина Захариева ще го защитава и ще обяснява какво е искал да каже. Ние сме достатъчно образовани и можем сами да разберем какво точно е искал да каже. Затова по-добре папата да образова най-напред собствената си страна и след това да дава ум на другите.

А Екатерина Захариева, вместо да защитава Ватикана, по-добре да започне да защитава България. Защото изчезваме с космическа скорост.

istinata.net

Tagged

1 thought on “Екатерина Захариева в паника: Папата не каза да пуснем мигрантите в България!

  1. И аз съм като папата! Със същите желания и намерения!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *