Експерт посочи кое е най-важно в разследването за катастрофата на „Струма“!

България отблизо

Ясно личи, че поведението на шофьора на автобуса е неадекватно – той се удря в мантинелата, минава в ляво, в дясно по пътното платно, което ни говори, че нещо се е случило в този момент.

Това коментира в „Денят започва“ по БНТ бившият следовател в Националната следствена служба Георги Илиев след тежката автобусна катастрофа на АМ „Струма“, при която вчера загинаха 45 души.

„Главната задача на разследващите е да се установи дали пожарът е възникнал преди или след удара в мантинелата и какво е горяло толкова много.

Защото аз оставам с впечатлението, че този пожар е бил много кратък и с много висока температура. За да има взрив, означава, че има натрупване на пари от летливо горящо вещество в самия автобус“, обясни експертът.

Според него, разследването ще отнеме поне 6 месеца, причината за инцидента ще бъде установена малко по-рано, а виновниците по-късно.

Разследването задължително да се води от разследващи органи от нашата страна, но по закон Северна Македония е в правото си да води паралелно разследване, допълни бившият следовател.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *