Експерт разкри възможна зловеща провокация с взетите за заложници наши моряци от нацбатальона „Азов“!

Свят

Говорителят на Донецката народна република Едуард Басурин в прав текст заяви, цитиран от ТАСС:

«В морското пристанище Мариупол оттеглящите се остатъци от украинските националистически дивизии заловиха ДВА чужди кораба, българския 🇧🇬 „Царевна“ и „Лейди Августа”. Държeйки за заложници екипажите на тези кораби, националистите от „Азов” стрелят от палубите със 120-мм минохвъргачки, различни видове гранатомети и леки оръжия. Съдбата на членовете на екипажа на тези кораби и тяхното здравословно състояние все още не е известно. Силите на Руската федерация правят всичко възможно, за да спасят живота на моряците, насилствено държани от украинските националисти.

Това го казват хора, които са на първа бойна линия и получават точна информация. Нашето правителство обаче отрича.

От Ситуационния център към българското Министерство на външните работи и Министерството на отбраната отричат  информацията, че корабът е заловен от украинските националисти.

Но тогава нека представят информация, която да потвърди, че са живи и здрави и с тях всичко е наред. Да покажат снимки, видео, да успокоят семействата им.

Само че освен голи уверения, никой от правителството не е подал никакви доказателства на българската общественост за ситуацията.

И сега нещо ужасяващо важно. «Азов» са крайни националисти, озверели машини за убиване. Ако са взели нашия кораб и не дай Боже го потопят, след това като нищо могат да кажат, че това го е направила Русия. А какво ще стане с нашите моряци никой не го е грижа.

И в тази ситуация изведнъж се намесва НАТО, което казва, ето виждате ли, Русия убива български моряци, а България не иска да прати оръжия на Украйна, за да защити своите граждани и българската диаспора.

Такава зловеща за нашите моряци провокация е напълно възможна. Например ние имаме мощни ракетни комплекси С-300, но управляващите под натиска на народа отказват да ги дадат на Киев. Припомняме, че такива комплекси имаме само ние и словаците. Словаците вече се съгласиха да ги дадат, затова сега натискът е насочен срещу нас.

Припомняме още, че два пъти България излезе с мощни акции именно срещу възможността да се изпраща оръжие на Украйна. Но НАТО непрекъснато повтаря, че ще усилва още източния фланг. И при това положение нищо не му пречи да използва ситуацията, за да ни вкара в капана и да станем преки участници във войната като предоставим на Киевския режим оръжия с голяма поразяваща мощност.

Затова сега можем единствено да се молим, Русия и силите на ДНР напълно да освободят Мариупол и да ни върнат нашите момчета живи и здрави.

И разбира се, да не се подаваме на провокациите, сътворени от западните „режисьори“.

Източник Нюз фронт

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *