Елена Поптодорова се подигра с Борисов: Няма нужда да се натиска като ученичка на Тръмп, той няма да го помни повече от секунда!

България отблизо

Истерията за някаква важна среща между  Бойко Борисов и Доналд Тръмп се създаде у нас от родни журналисти. Те явно  са имали задача да внушат на българите колко е велик Борисов и едва ли не Тръмп го чака с отворени обятия да си поговорят и да обсъдят световните проблеми.

Сега се прави всичко възможно нещата да се замажат и да се излезе от срамната ситуация, заяви   бившият посланик на България в САЩ Елена Поптородова.

 „Самият премиер накрая се усети, че фалшивата истерия се превръща в истинска и даде заден.  Даже се оправда за снимката, която медиите пуснаха и в която се е навел към президента на САЩ в отчаян опит да го докопа за ръката“,  каза още Елена Поптодорова.

По нейните думи нелепите ситуации, в които Борисов изпадна, са типично  нашенско, неизживяно юношество в политиката, с което ставаме смешни пред света и се бутаме пред големите, за да докажем кои сме.  „Снимката идва  по естествен път, спазва се протокол, който Борисов явно не знае.  Аз никъде не видях например Макрон да тича, да се блъска и  да се състезава с някого, за да се ръкува пръв и да го снимат. Не забелязвам подобно държание и у други европейски политици. Те са достатъчно сдържани и не се надбягват като гимназисти, бутайки с лакти другите, за да ще щракнат с някого.  У нас това е някакъв неизживян политически пубертет, който за съжаление продължава твърде много”, категорична е  Поптодорова.

С други думи тя намекна, че Борисов няма нито възпитанието, нито поведението на достоен политик и излага България, където и да отиде.

Бившата посланичка отказа да коментира снимката с Тръмп и Мелания, която бе обявена от много медии за фалшификат и се изказа съмнение, че или Борисов се е щракнал пред восъчни фигури, или това е фотомонтаж. Видно е, че американският президент не може да стои в една и съща поза, да не мигне, да не трепне, дори да не си мръдне пръстите на ръката, докато позира за фотографии с представителите на всички държави.

„Представяте ли си в 190 държави се разрази подобна  треска дали техният ръководител се е снимал с Тръмп, или не? – попита тя.

По думите ѝТръмп няма и да запомни с кого се е ръкувал, ако не познава човека и няма предварително уговорена среща с него.

А поведението на Борисов и желанието му да блесне просто е жалко и ни е изложило жестоко пред останалите държавници.

Това са срещи на високо равнище, там има строг протокол.

Жалко за нас, ако пращаме на тях хора, които не го знаят и ни правят за резил!

 

Tagged

1 thought on “Елена Поптодорова се подигра с Борисов: Няма нужда да се натиска като ученичка на Тръмп, той няма да го помни повече от секунда!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *