Ердоган за ТРЕТИ ПЪТ нанесе УДАР в ГЪРБА на Русия! Вижте ЗЛОВЕЩИТЕ подробности! Фактите ШОКИРАТ!

Свят

След преговори с държавния секретар на САЩ Майк Помпео, които завършиха миналата седмица, турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция вече ще действа в Сирия заедно със САЩ.

Министърът подчерта, че Силите на народната самоотбрана на сирийските кюрди трябва незабавно да напуснат заеманите от тях територии в Северна Сирия. В противен случай турската армия с помощта на САЩ ще ги изтласка от там с военна сила.

Едновременно с това, добави Чавушоглу, Турция размисля над изгодното предложение на Съединените щати да закупи системи за противоракетна отбрана „Пейтриът“.

Само преди няколко дни, Ердоган твърдеше в интервю за телевизионния канал NTV, че стратегическият партньор на неговата страна – САЩ , представлява заплаха за Турция, понеже предоставя военна помощ на кюрдите.

Но неговата позиция, както много пъти преди това, само за седмица претърпя кардинална промяна. Външният министър Чавушоглу вече подава сигнал, че е достигнат компромис в отношенията между САЩ и Турция. И те отсега нататък ще действат заедно в Сирия.

Няма как другояче да се квалифицира този нов зигзаг на Ердоган, освен като пореден жесток „удар в гърба“ на Русия.

И то поради простата причина, че Руската федерация започна и почти приключи военната операция в Сирия по унищожаване на терористите от Ислямска държава и освобождаване територията на Сирия, завзета от ИД. И ако Москва не бе разрешила мълчаливо на Ердоган да влезе с войски в Сирия, Анкара никога нямаше да може и да припари на територията на арабската държава.

Русия направи голям компромис на Ердоган. А турският лидер отново заби нож в гърба на Руската федерация. Защото сега, извън общите действия на турците и янките в Сирия, Анкара сигурно ще прекрати стратегическото сътрудничество с РФ. Това бе анонсирано от турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който намекна, че се обмисля вариантът да бъдат закупени американските системи за противовъздушна отбрана „Пейтриът“.

Анкара най-вероятно ще се откаже и от реализирането на Турски поток, понеже и сега, след стартирането на проекта, Ердоган поставя пред Руската федерация маса трудно изпълними условия по този проект.

Нещо повече. В хода на съвместните операции на турските и американски въоръжени сили в Сирия, САЩ непрекъснато създават все нови военни бази на суверенната сирийска територия. Като по този начин окупират все по-големи пространства в арабската държава. И не позволяват на руските ВКС и Сирийските правителствени войски да завършат пълното прочистване на Сирия от терористичните формирования.

А тези терористични формирования, отпочинали, с подменено въоръжение и още по-добре подготвени, след някоя и друга седмица, може с нова сила да нападнат Дамаск. И така, благодарение на игричките на Ердоган, войната в Сирия може да се проточва до безкрай.

Точно това е и целта на Съединените щати. Да нулират постигнатите успехи на РФ в Сирия. Както и да нанесат силен удар по международния авторитет на Русия.

Ердоган не може да не разбира това. Но явно него изобщо не го интересува Русия. Той най-нагло лъже и предава доверието, което му оказа Москва. И става безпощадно ясно, че „приятелството“ на Ердоган има много висока цена.

Става ясно, че е стотици пъти по-добре Ердоган и Турция да са открити врагове на Русия, отколкото да се представят за нейни приятели. Фалшиви приятели, разбира се.

Или, както казва Кралят-Слънце Луи ХIV „ Да ме пази Бог от приятелите, с неприятелите сам ще се справя.“

С други думи, да пази Бог Русия от приятели като Ердоган. Защото и в Библията е писано: „Дордето пропее петелът, девет пъти ще ме предадеш.“

Тоест, такива като Ердоган ще вършат своето пъклено дело в мрака, докато светлината на руската победа не залее отново света.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “Ердоган за ТРЕТИ ПЪТ нанесе УДАР в ГЪРБА на Русия! Вижте ЗЛОВЕЩИТЕ подробности! Фактите ШОКИРАТ!

    1. Защото , Русия се Бори за МИР и за Освобождение на Сирийския Народ от Ислямския Тероризъм. Докато Америка и Турция – Сеят Тероризъм по Целия Свят. Америка – Създяде ,Ислямска Държава’ !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *