Иван Гарелов: Чакат ни изнервени и хаотични избори. Отиваме към правителство на патерици, което ще рухне!

България отблизо
Тези избори се очакват с такова напрежение, каквото имаше в началото на демократичните промени в България. Това се дължи на факта, че по-голяма част от българското общество е недоволно от това управление и смята, че ако то бъде свалено, може би благоденствието на народа ще стане на по-високо равнище, смята известният журналист Иван Гарелов.

Според него предизборната кампания не е започнала, а вече е изчерпана. Пред БНР той обясни, че вече не работят традиционните средства – дебати и излагане на позиция, което се дължи на силната изнервеност на партиите.

 

Журналистът смята, че много голяма част от хората, които казват, че ще гласуват за ГЕРБ, са убедени, че това не е правилният път, но „те вече са част от тази система, която им гарантира доходи, макар и не съвсем по правилата“:

 

„Това прави несигурен крайния резултат в деня на изборите. От изравняването на силите на двете големи партии, които си противостоят (ГЕРБ и БСП -б.р.), води до това, до което се домогва ДПС – съставяне на някакво правителство на националното единство“.

 

Гарелов смята, че управлението е неадекватно и не може да се справи с елементарни неща:

 

„Един ден ни убеждава, че едната ваксина не е подходяща за възрастните хора, а на следващия – било взето решение тя да се поставя. Явно това е по политическо съображение, защото предстоят избори“.

 

Коментарът на журналиста за състоянието на БСП преди изборите е, че тя е твърде заета със себе си:

 

„Стои назад, но е стабилна, за да може със своето представяне на изборите да обърка сметките на някакво правителство с патерици, което ще бъде много нестабилно“.

 

По думите му Слави Трифонов е избрал правилното поведение – да не се появява:

 

„За него е достатъчно да изнесе два-три големи концерта и той ще обере протестния вот. Те не искат да управляват на всяка цена и понеже няма да са първа политическа сила, ще предпочитат да играят ролята на силна опозиция, която да завладее общественото мнение до такава степен, че то после да я потърси на следващи избори“.

 

Иван Гарелов прогнозира, че десноцентристка коалиция би събрала повече подкрепа, но не изключва изненади:

 

„ДПС може да поднесе изненади не само с представянето си, но и с позициите, които ще заеме. В такива моменти тя води по-далновидна политика, отколкото другите партии. Предполагам, че ще се стигне до програмно правителство“.

loading...

Tagged

1 thought on “Иван Гарелов: Чакат ни изнервени и хаотични избори. Отиваме към правителство на патерици, което ще рухне!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *