Извънредно: Обвиниха Румен Радев в престъпления срещу републиката!

България отблизо

На пилоните на НДК и пред посолството на Румъния отново се събраха недоволни от блокадите като форма на протест срещу правителството.

„Аз считам, че демократичният протест трябва да се води демократично и че трябва всичко да се извършва според закона“, каза един от присъстващите.

„Ние сме тук против блокадите на София, за нас това е незаконно. Всеки има право да протестира, аз съм „за“ протестите. Този протест не е партиен, не подкрепяме Борисов, това е против блокадите на София, искаме да живеем нормално“, казаха недоволни граждани, цитирани от БНР.

Организирана е подписка, която ще бъде внесена като сигнал в Прокуратурата за извършени престъпления срещу Републиката, в която са изброени Румен Радев, Христо Иванов, Мая Манолова и други лица от антиправителствените протести.

Във Варна се провежда традиционното протестно шествие. То стигна до офиса на НФСБ, където протестиращите хвърляха яйца по него и скандираха „Домати и яйца до оставката“. Исканията остават същите оставка на главния прокурор и правителството, дистанционно и машинно гласуване, както и предсрочни избори.

Не става ясно какви са обвиненията срещу Румен Радев, но по всяка вероятност са свързани с протестите и исканията за оставка на правителството на Борисов и ГЕРБ. Това не е незаконно. Остава сега гербаджиите да кажат, че е някакво нарушение.

Тогава наистина народът ще ги помете.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *