Георги Харизанов обясни какво е искал да каже Борисов за ВНС и конституцията! И намекна, че ГЕРБ крие и други ходове!

България отблизо

„Ако ГЕРБ си спази ангажиментите относно консултациите за нова конституция и свикване на Велико народно събрание, и то не бъде подкрепено от опозиционните сили, някой след това може да каже, че това е печелене на време, но няма да е по вина на ГЕРБ“.

Това заяви пред БНР политическият анализатор Георги Харизанов.

„Политическият смисъл от хода на Борисов е връщане на инициативата и на разговора в градивната му част, продължи той. За да спадне напрежението в обществото.“

„Ако то не спадне, управляващите имат нови ходове и няма да се притеснят да ги приложат. Самите предложения са чудесни, но се съмнявам, че сегашният парламент ще гласува свикване на Велико народно събрание.

Въпреки това, е крайно време да се види кой кой е в българската политика и какво точно иска“, допълни Харизанов.

Нека припомним на Георги Харизанов, ако случайно е забравил, че хората искат ГЕРБ да си ходи, а не да прави конституция. Имаше време, когато ГЕРБ наистина можеха да инициират поправки в конституцията, но не го направиха. Сигурно, защото това не ги устройваше, защото не искаха да дадат по-голяма власт на народа. Борисов и ГЕРБ искаха цялата власт. И я получиха.

Но…това има и много негативи. Когато една партия узурпира властта, естествено всички критики се насочват към нея. И всички афери и далавери започват да гърмят. така изгърмя и ГЕРБ.

А сега се опитват да минимизират щетите и да излязат сухи от водата. Това няма как да стане. Защото ако Борисов наистина иска да върне диалога в градивната му политическа част, за това има само един начин. Президентът го каза много пъти. Трябва правителството да подаде оставка. И да се проведат предсрочни и честни избори.

А след това избраните партии да решават има ли нужда от Велико народно събрание или не. Между другото за ВНС, за влизане в еврото, за промените в конституцията трябва да се пита най-напред народа. Но…политиците вкупом забравиха за референдумите, които Слави по едно време лансираше. Май ги забрави и самия Слави Трифонов.

А те са единственият начин да се чуе гласа на суверена. И да се изпълнява неговата воля.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *