Извънредно: Полицията използва сълзотворен газ срещу протест на перничани!

България отблизо

Протестиращите се опитват да влязат в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

При сблъсъка е бил счупен прозорец на ведомството. Това алармира пред БЛИЦ очевидец на инцидента.

Очевидецът твърди, че униформените са отговорили на ескалиралото напрежение, като са използвали сълзотворен газ. Засега няма официална информация за случващото се пред ведомството.

По-рано бе обявено, че перничани организират протест в 12 часа днес пред МРРБ под надслов „Долу ръцете от водата и въздуха ни! Искаме нормален живот! Оставка на Петя Аврамова“.   Протестът се организира от Инициативен комитет „Спаси Перник“, съобщава информационна агенция Блиц.

И това доживяхме. Не стига, че пълното безхаберие на властта остави перничани и други населени места без вода, ами сега се хвърля полиция и сълзотворен газ срещу справедливия протест на тези хора.

Това ли трябва да търпим от страна на управляващите?! Или както казаха много хора във Фейсбук, вече не искаме оставката на управляващите, а народна революция, която да смете тази престъпна власт.

Tagged

1 thought on “Извънредно: Полицията използва сълзотворен газ срещу протест на перничани!

  1. Днешният протест не е организиран от Перник, а от ПП Възраждане! На него присъстваха хора от много градове на България! Протестът не беше само и единствено за водата на Перник, беше за настоящето и бъдещто на България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *