Извънредно: Пригожин обяви, че Бахмут е превзет изцяло след 224 денонощия жестоки боеве! ВИДЕО

Свят

Лидерът на руската ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин обяви, че днес в 12 часа неговите бойци от ЧВК „Вагнер“ са установили пълен контрол над Бахмут (Артьомовск). Операцията продължи 224 дни.

 

„В продължение на 224 дни момчетата щурмуваха този град. Тук имаше само ЧВК Вагнер, никой друг не ни помагаше. Воювахме не само с Въоръжените сили на Украйна, но и се борихме с руската бюрокрация, която ни заби спиците в колелата“, каза шефът на „музикантите“.

Пригожин благодари на руския народ, който поддържа „Вагнер“, на загиналите във войната, на военните. Благодари и на руския президент Владимир Путин. Както и на бившия командващ руските сили в Украйна Сергей Суровикин и уволнения бивш министър на отбраната Михаил Мизинцев, присъединил се към „Вагнер“ в началото на месеца.

Пресслужбата на Пригожин обеща да публикува подробности по-късно.

„Пълният видеоклип на издигането на знамената, поради ограничените възможности на интернет, ще бъде показан от 18:00 до 20:00 часа“, поясниха от пресслужбата в Telegram.

Украйна все още не е потвърдила тази информация. Сутринта беше съобщено, че руските сили вече контролират почти целия град, с изключение на югозападните покрайнини.

Ето видеото

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *