Изненада: САЩ викат Гешев във Вашингтон! Няма да повярвате защо!

България отблизо

Главният прокурор Иван Гешев е поканен да участва в 71-ата годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент Джо Байдън, съобщава БНТ.

 

По традиция събитието се провежда всеки първи четвъртък на февруари, който тази година се пада на 2-и, и се открива с приветствие от президента на САЩ.

На събитието във Вашингтон ще присъстват общественици и публични фигури от повече от 100 държави, които споделят общи ценности.

От пресцентъра на прокуратурата потвърдиха за “24 часа” за предстоящото посещение на Иван Гешев в САЩ.

Що така бе хора от ДБ и ПП? Нали вие бяхте емисарите на Вашингтон в България? Нали вие бяхте най-отявлените „борци“ срещу срещу статуквото, което Гешев и Борисов олицетворяваха?! Нали Христо Иванов правеше „революцията“, на която уж присъствал и Кирил Петков?! Защо ви пренебрегнаха и то заради кого? Заради „зловещия“ главен прокурор. Нека ви припомним, че на „молитвената закуска“ присъстват само хора, които „споделят общи ценности със САЩ“. И „зловещият“ Гешев се оказва в компанията на такива хора.

Защо вашите американски приятели ви ритнаха в ъгъла и дадоха индулгенция за чистота и святост на „зловещия“ Гешев?!

Ами много просто. Защото Щатите така правят дипломация. А тяхната дипломация се нарича „разделяй и владей“. Защото там нямат приятели, а имат само интереси. А и „уморените коне“, пардон провалилите се коне „ги убиват, нали“? Ако не сте разбрали това досега, вече е късно. Защото времето ви свърши. Изтече в канализацията.

Дойде времето на Гешев. Нещо повече. Дойде времето и на Борисов. Понеже и той, заедно с Гешев, получи индулгенция. Не за друго, а защото така здраво си удряше главата в плочките пред американското посолство, че човек започва да се чуди как още не се е счупила? Както казва проф. Витанов „революцията“ на ДБ и ПП свърши. Дойде времето на контрареволюцията.

И може в бъдеще да се сформира някаква вяла коалицийка между ГЕРБ, ДБ и ПП, може би заедно с „Български възход“ на Янев. Но в нея вече главна роля ще играе Борисов, а Христо Иванов и Кирил Петков ще бъдат в най-добрия случай „младши партньори“.

А горката България пак ще чака от такива като тях, спасение. Разбира се, няма да го дочака. Защото спасението е другаде. Но 35% от хората в нашата родина още не са дозрели, за да го разберат.

Автор Иво Македонски

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *