Изненада: Украинците удариха гъбата на Зеленски! Ще се смаете!

Свят

Продължаващата война вече не е оправдание да не се обърне внимание на корупцията в украинската действителност. Повече от три четвърти от украинците смятат, че президентът Володимир Зеленски е пряко отговорен за корупцията както в правителството, така и във военната администрация на страната, показа ново социологическо проучване, пише RMXnews.

 

Според проучването, проведено от Фондацията за демократични инициативи и Киевския международен социологически институт, с подкрепата на Пражкия център за гражданско общество, 77,6% от украинските респонденти обвиняват украинския лидер за ендемичната корупция.

ЕДИН ОТ ПАЛАТИТЕ  НА ЗЕЛЕНСКИ

„Забавянето на решаването на проблемите, което подкопава вярата на хората в победата, се отразява и на репутацията на президента. Проучването показа, че 77,6% от гражданите смятат, че президентът е пряко отговорен за корупцията в правителството и военната администрация“, заяви социологът Петро Бурковски, директор на Фондацията за демократични инициативи.

Той отбеляза, че „широко разпространеният аргумент, че правителството няма време да направи всичко“, вече не работи след 16 месеца война и не е оправдание за тези, които не правят нищо, за да се борят със злоупотребите, небрежността и некомпетентността, и които бяха избрани и назначени именно за да „имат време да направят всичко, да направят всичко за борба с нея, използвайки правомощията, които бяха разширени по време на военното положение“.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *