Каракачанов се закани: Връщам казармата! Вижте кога

България отблизо

Общо 71 процента от българското общество е за въвеждане на задължителна военна служба, а 82% са за възстановяване на трудови войски, в които неграмотните младежи, които скитат по улиците, пият бира и крадат по дворовете по селата, да отидат да се учат на труд, ум и разум.

Това обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Министърът отново заяви, че иска да направят максимално широк дебат по темата за доброволната военна служба.  „Не изключвам това, което сме мислили, да сме пропуснали нещо, не изключвам в рамките на един широк обществен дебат да се появи някоя друга идея, която да бъде по-добра от това, което ние сме предложили“, каза министърът на отбраната.

Хората са прави“, каза Каракачанов в отговор на въпрос какво е отношението му към искането на офицерите и сержантите от запаса за референдум за задължителна казарма.  Той е категоричен, че тази тема не я намира за екзотична. „А я намирам като част от дебата за темата за наборната военна служба“, посочи министърът. Един дебат, който според него, много други държави проведоха и си го решиха. „Този въпрос, запомнете ми думата, дали ще е по мое време или след мен, един ден ще бъде решен“, категоричен беше Каракачанов.

Той не уточни обаче къде ще се обучават войниците, къде ще спят, с какво ще бъдат въоръжени, след като почти всички казарми бяха унищожени, а малкото останали военни имоти се продават на търг.

loading...

Tagged

2 thoughts on “Каракачанов се закани: Връщам казармата! Вижте кога

  1. ПО ДОБРЕ ВЪРНИ ТРУДОВИТЕ ВОЙСКИ – ПОЛЕЗНО Е И ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ – ЗА ДЪРЖАВАТА, ЧЕ ВСЕ ЩЕ СВЪРШАТ НЕЩО И ЗА САМИТЕ ТРУДОВИ АРМЕЙЦИ – ЩЕ СЕ ОГРАМОТЯТ НА ЕДНО ПО НИСКО НИВО, НО ВСЕ ПАК, ЩЕ ЗНАЯТ ДА ЧЕТАТ И ПИШАТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *