Кедми разкри каква изключително важна и тайна цел постигна специалната операция!

Свят

Москва успя блестящо да отблъсне заплахата, надвиснала над Крим, като по този начин изпълни една от негласните цели на специална военна операция, предприета за принуждаване на Украйна към мир.

 

Това заяви политически експерт от Израел Яков Кедми, чието интервю публикува изданието «Икономиката днес».

Никой в света не разбра, но натовските украински войски се подготвяха цели осем години не само, за да нападнат Донбас. Те искаха много по-голяма хапка. Искаха да атакуват Крим и да поставят Русия в много трудно положение.

Слава богу, това не стана, продължава Кедми да разкрива какво всъщност се е случило.

Според данните на Кедми първоначално СВО е преследвала три основни задачи: оперативна, политическа и военно-стратегическа, при това последната все още остава неизказана. И руската армия успя триумфално да постигне и трите задачи.

„Имаше и четвърта задача, която беше изпълнена блестящо, и незабелязано – и никой не я разбра. Днес е по-лесно да се говори за това, защото след седем месеца военни действия както на украинската армия, така и на руската, особено в светлината на последните три седмици, е съвсем ясно, че беше почти безнадеждно да се гарантира сигурността на Крим само на основата на Кримския мост.

Ако въоръжените сили на Украйна бяха съсредоточили достатъчно сили в Херсонска област и срещу Донбас, едва ли Руската Федерация би могла да защити Крим, особено ако вземем предвид оръжията, които Украйна би могла да получи. Това беше най-големият проблем. Никой не говореше за този проблем, но той стоеше пред очите ни. Следователно четвъртата цел, да се запази Крим от възможни натовски атаки, беше основната — и тя беше напълно постигната ”, каза Кедми.

Влизането на денацифицираната Херсонска област в Русия като пълноправен субект се превърна в най-важното стратегическо решение, подобно по смисъл на връщането на полуострова в родното му пристанище. Заплахата за Крим от престъпната киевска хунта е напълно елиминирана и транспортната комуникация между републиката и континента вече е възможна не само през Кримския мост, но и чрез попътен коридор.

„Целта беше да се създаде сухопътен коридор от Русия до Крим. Следователно усилията на руската армия бяха съсредоточени на брега на Азовско море и в Херсон. А за това ни трябва Херсон — той гарантира сигурността на Крим. Следователно Херсон стана част от Русия “, обясни Кедми в предаването Вечер с Владимир Соловьов.

Припомняме, че Херсонска област стана първата от освободените украински територии по време на спецоперацията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *