Костадин Костадинов: Няма да правим коалиция с патериците на Борисов!

България отблизо

Общ патриотичен фронт или коалиция ще има, но ще бъде под знамето на „Възраждане“ и без патериците на Борисов.

 

Така лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отговори на въпрос на News.bg как би коментирал призива на Красимир Каракачанов за обща патриотична коалиция, която да се яви заедно на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

„Няма как да направим коалиция с тях“, категоричен бе Костадинов, като от партията получили много предложения за коалиция, но ги отказали. Единственото публично предложение за обща коалиция било от НФСБ, но от „Възраждане“ категорично го отказали. Предложението дошло още по времето, когато от партията на Валери Симеонов били във властта.

Категорично няма как да разговаряме с такива хора, още повече, че самите им избиратели стават симпатизанти на „Възраждане„. Костадин Костадинов не смята, че хората, които трябва да бъдат в затворите, имат моралното право да предлагат коалиции или обединение. Хора, които твърдят, че са патриоти трябва да го доказват и на дела, настоя Костадинов.

По думите му, ВМРО са всичко друго, но не и патриоти – те защитават чужди национални интереси. Той смята, че патриотизмът не трябва да бъде софра, от която се храниш с мазни пръсти. Според Костадинов целта на ВМРО и другите патриотично формации е да влязат в Народното събрание, за да имат малко повече депутатски имунитет.

Костадин Костадинов е сигурен, че „Възраждане“ ще влязат в 46-тия парламент, защото нямало да стане фалшификация с машините за гласуване, както на парламентарни избори на 4 юли.

„Възраждане“ няма да правят коалиция за предсрочните парламентарни избори на 11 юли. От партията дори направили национално допитване сред сподвижниците си, като само 2-3% декларирали, че искат коалиция. „Възраждане“ е единствената политическа и обществена организация, която се съобразява със своите избиратели, ние сме техни служите и работим за тях. Ако кажат, че искат коалиция, ще направим, но ако кажат, че не искат – няма да бъде направена коалиция“, подчерта Костадинов.

Той недоумява как досега не се е намерил нито един от сериозните политически фактори да говорят за нормализация на държавата, за отпадане на противоепидемичните мерки и нормални отношения с Русия.

От ПП „Възраждане“ настояха за пълно отпадане на всички противоепидемични ограничителни мерки и нормализация на държавата.

На пресконференция в БТА лидерът на партията Костадин Костадинов настоя за премахване на маските и носенето им на закрито или открито. Който иска да носи маска не бива да му се пречи, но не трябва да бъде задължително, отбеляза той.

Костадинов обясни, че до голяма степен нормализацията в страната се случва. На практика това, което било преди няколко месеца и всичко, което минавало под шапката на пандемията било в историята.

„Възраждане“ настоя да бъде спряна агресивната медийна кампания за пропагандиране на ваксинацията. Колко точно пари са похарчени за вноса на ваксините и колко струва на българските данъкоплатци, запита Костадинов.

Той настоя служебното правителство да защити българската позиция в придвижването в ЕС за това дали някои е ваксиниран или не е ваксиниран. „Възраждане“ счита, че единственото предимство на страната в ЕС е, че можем да пътуваме безпрепятствено навсякъде в Европа. България трябва да бъде гласът на здравия разум и трябва да започне да се пропагандира от днес, призова Костадин Костадинов.

Очакванията към служебния кабинет са високи и „Възраждане“ гледат критично към работата му. „Възраждане“ одобряват действията на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, но ако от партията на Костадин Костадинов управлявали България, началниците на полицията щели да бъдат уволнени и арестувани, включително с главния прокурор Иван Гешев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *