Кристалина Георгиева се затръшка за бедните. Вижте мрачната прогноза

България отблизо
Пропастта в доходите в различните държави в  ЕС заплашва да посее недоволство у хората, предупреди Кристалина Георгиева.

Нарастващата разлика  в доходите на гражданите в страните членки на Европейския съюз става причина за все по-нарастващо политическо недоволство и може да доведе до бунтове на места, каза в интервю за „Файненшъл таймс“ главният изпълнителен директор на Световната банка.

Населението започвало да се съсредоточава в градовете, заради по-добре платените квалифицирани работни места, а по-слабо населените райони обеднявали.  Ниско образованите работници извън големите градове получавали все по-малко пари и така се трупало напрежение.

Имало и чувствително и все по-нарастващо неравенство между страните- членки от източния блок в ЕС и западните държави.

Ако то не бъде взето под внимание, има голям риск хората да се почувстват ощетени, обезправени,  разочаровани и изоставени“, категорична е бившата еврокомисарка. Това можело да стане причина за популизъм на политически партии, които да издигнат правилния лозунг и да яхнат властта, защото просто да напипали оголения нерв на народа и са диагностицирали проблема. А тези партии, или хора, няма да водят държавите напред, а ще ги върнат в миналото, затръшка се Георгиева за прогреса в световен мащаб.

 

„Нашата диагноза е, че добрите механизми в ЕС все още работят, обаче не работели за  всички хора и имало обезпокояващи  признаци за нарастващи разделения“.

Анализът продължава с обобщението, че доходите трябва да се повишат, защото в противен случай имало опасност да дойдат на власт недемократични партии.

От върха на Световната банка, Кристалина май забравя, че е българка и изобщо европейка.

Тя е загрижена за икономиката в световен мащаб и донякъде европейски, но не и български.

Няма как госпожа голямата работа да не знае, че у нас заплатите са на последно място в ЕС и на опашката в света.

Но пука ли й за България?

В цялото интервю името на страната ни не се споменава.

А ако някой има нужда от помощ в момента, ако някой наистина ще наруши принципите на „старата европейска демокрация“ това е България.

И нейните управляващи, които съзнателно държат народа в бедност, за да могат да го управляват по-добре. Защото преклонена и гладна глава лесно се манипулира.

Ако г-жа Георгиева се сети, че извън космополит, е и българка, може би ще се опита да помогне на страната си.

Но тя спасява света.

А не България.

Защото ние явно сме неспасяем случай!

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

1 thought on “Кристалина Георгиева се затръшка за бедните. Вижте мрачната прогноза

  1. Поради това в българското училище се изучаваше „Приказка за стълцата“ на Христо Смирненски и „Пази боже, сляпо да прогледа“ на Алико Константинов!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *