Макрон потвърди: Ще има операции на терен в Украйна, само се чакал момента

Свят

Френският президент Еманюел Макрон потвърди в интервю, публикувано от вестник „Паризиен“, че „в някакъв момент“ сухопътни операции в Украйна с участието на Запада може би ще са необходими, предаде Франс прес.

„Може би в даден момент – не го искам, няма да поема инициатива за това – ще се наложи да има операции на терен, каквито и да са те, за да се противопоставим на руските сили“, каза Макрон.

 

Той е дал интервюто в петък, след завръщането му от Берлин, където се срещна с лидерите на Германия и Полша.

„Силата на Франция е в това, че можем да го направим“, каза Макрон.

Припомняме, че миналия месец Макрон отказа да изключи възможността за разполагане на сухопътни войски в Украйна, което предизвика остър отговор от страна на Берлин и други европейски партньори.

Разногласията относно възможността за сухопътни операции и доставката на ракети с далечен обсег на Киев заплашваха да подкопаят сътрудничеството между съюзниците. Германският канцлер Олаф Шолц реагира гневно на по-ранния отказ на Макрон да изключи изпращането на войски в Украйна и на острите му коментари, в които призова съюзниците да не бъдат „страхливци“.

В петък Макрон се срещна с германските и полските си колеги в Берлин в знак на солидарност с Киев. След срещата Макрон заяви, че трите държави от т.нар. ваймарски триъгълник са „обединени“ в целта си „никога да не позволят на Русия да победи и да подкрепят украинския народ докрай“.

Само че дори на Макрон не му е ясно как намесата на войските на Франция може да промени нещо в бойните действия в Украйна, при положение, че те нямат никакъв опит във воденето на такава война с изключително висока интензивност, където руските ракети и бомби ще се посипят на главите на французите още от първия момент, а атакуващите им самолети ще бъдат посрещнати от унищожителния огън на страховитите руски ракетни комплекси С-400 и С-500, които няма аналог в западните въоръжени сили. И които още в първите няколко часа ще смелят както френските изтребители, така и войските на терен, които посмеят да влязат в Украйна.

Тоест, на практика ще се получи така, че вместо да уплашат Русия с такъв ход, какъвто е вкарването на натовски войски в Украйна, самите натовци ще понесат тежко поражение още в първите часове.

Значи, както предупреди един висш френски генерал, френските войски са мажоретни, оперетни сили, които нямат никакъв шанс срещу добре обучените, стиковани и получили огромен боен опит руски войски, които ще смачкат като валяк всичко, което се осмели да  влезе там, където не му е работата..

Tagged

1 thought on “Макрон потвърди: Ще има операции на терен в Украйна, само се чакал момента

  1. Защо не си гледаш европейските баби , а си тръгнал да се задиряш с руските?Лошо ти се пише извратеняко!, много лошо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *