Проф. Витанов: Руснаците започнаха да решават кардинално въпроса с Украйна!

Свят

Тук не е място за леене на чувства, а за информация за резултати от анализи на основата на математическа методология. Кой крив, кой прав, обсъждайте на друго място. Тук – технически анализ на това, което става по фронтовете на войната.

Шарлатан-юрдеците може да ви го украсят със знак за фалшива информация. Нали виждате, колко е фалшива информацията. Различава се от голата истина из украинските сайтове. Нямали големи загуби украинците. Тъй, тъй, нямат, нямат. И загубите им все по-малки ще стават, от мен да знаете.

Между другото, пак да питам: какво леете чувства. Нали украинската армия настъпва. Време е да се поуспокоите.

Гледната точка тук е тази на Бисмарк – националният интерес. Чий национален интерес – нашият национален интерес, а той е да знаем точно какво става, да си правим изводите и да вземаме навреме мерки, за да не сме изненадани както винаги от международната обстановка.

На който не му харесва – да не чете. Информацията е за тези, които я смятат за полезна.

Така. Сега по същество.

Тук ще променим структурата на текста. Зимата идва и трябва да гледаме идеологическата обстановка. После ще гледаме какво става по фронта.

Идеологическата обстановка.

Ето, натискът върху Путин даде резултат. Прогнозирах ви, че ще даде. Тия неща обаче се планират предварително. Сега вече е ясно, защо бе отстъпена Харковска област, като 3 бригади можеха спокойно да спрат украинския юруш там. Руснаците са решили да решат кардинално въпроса. Да си припомним какво ви писах за очакваното развитие.

То беше: референдуми за присъединяване към Русия и вкарване на големи групи от руската армия в Донбас. Продължаващи удари по украинската критична инфраструктура. Тежка криза в Украйна. Глад и студ без вода. Това чака Украйна. Дали това ще предизвика безредици. Очакванията ми са, че по-скоро не. Взривът ще настъпи, когато народът осъзнае, какво е реалното положение на Украйна. Докато успяват да го крият, не се очакват размирици. Ще успее ли украинското ръководство да крие реалното положение дълга време – да. Проблеми се очакват, чак когато подсистемите на украинската държавност започнат да се разпадат, а те все още не се разпадат. Обаче, трябва да знаете, че броячът на украинските загуби още не върти достатъчно бясно. Но скоро ще почне. Тогава всички кризи ще дойдат накуп. Да ви напомня какво съм ви писал: днешните политици не стават. Ония, от Карибската криза, помнеха още Втората световна война и спасиха света. Тия са забравили какво е война. Сега ще си припомнят по трудния начин. Мнението ми го знаете – потресаваща аматьорщина. Потресаваща.

По отношение на обстановката с войната у нас. Писал съм ви за дивата аматьорщина в отразяването на тази война. Абе, не се прави така пропаганда, ама все бичим по един и същ начин. Гола кука след гола кука. Пристрастно се представя само украинската гледна точка в страна с преобладаващо русофилско население. И народът не вярва. Не се прави така – казва Витанов. И вместо да го послушат, те му организират кампания за дискредитация в социалните мрежи. Давайте, яко ще прокопсате. Юрдек до юрдека, мила моя майно льо, седи и подпръцква по диваните, рупа чипс и плюе Витанов. И като подпръцквате, готови ли сте за война? Да не си мислите, че някой ще ви сложи диван в окопите и ще ви даде чепс да рупатe и да подпръцквате и да се оригвате? Пиша ви ги тия работи, макар и добре да знам следния закон

На българина акълът му идва, когато почнат да му секат главата.

Малко за военните действия. Виждате – юрушите запецнаха, както ви бе и прогнозирано. Полетата между Николаев и Херсон са пълни с трупове на украински войничета, както ви бе и прогнозирано. Имаме два различни начина на водене на тая война. Украинците разчитат на числено превъзходство и за тях успех е, ако могат да заемат някоя територия. Руснаците разчитат на техническо превъзходство, пазят войниците си. За тях минимумът за успех е да превземат Донбас.

Винаги съм казвал, че никаква контраофанзива не може да тръгне при руското артилерийско и въздушно превъзходство. Никоя модерна армия не действа така – да хвърля пушечно месо срещу оръдия и самолети. Помнете тези юруши и помнете как украинската армия крие загубите си. Защото пак ще говорим за това. Винаги съм ви писал – войната е дълга игра. Когато правиш глупости срещу по-силен противник, това винаги ти излиза през носа. Запомнете и това.

Сега обаче можем да очакваме мегаюруш. Можем да очакваме, украинската армия да тръгне на юруш с всичко, което има, за да се опита да осуети референдумите. Дотук всичко беше детска игра. Касапницата тепърва почва. Резултатът се очаква да бъде загуба на численото превъзходство на украинската армия. Достатъчно нежно ли го казах? Толкоз засега по това.

Основното сражение продължава да бъде това за Словянск – Краматорската агломерация. Там руснаците настъпват много бавно от изток и това настъпление не е спряно. Украинското пушечно месо, въпреки, че е добре бункерирано тук, не успява да спре напредъка на руските части. Това си го признава и украинската армия. Няма да пиша какво е положението град по град. Като се получи качествено изменение, тогава ще коментирам. Ще кажете, че очаквам да се случат качествени изменения. Да, очаквам.

Руското превъзходство в артилерията си остава. Виждате какво става – руснаците просто се оттеглят на по-задна отбранителна линия и оставят артилерията си да действа. Полята, горите и реките се пълнят с неприбрани трупове, моргите и болниците в големите украински градове близо да фронта са задръстени. Докато има резерви, украинската армия може да си позволи тази кланица. Западната помощ е малко. Винаги съм казвал, че американците имат отлични аналитици. Американците ще поддържат украинската армия докато си изпълнят по-дълбоките цели. Класика в англосаксонската доктрина – да намериш някого, който да отстоява твоите интереси за собствена сметка. Какво мисля за тази доктрина ли? – добра е, върши отлична работа. С тази война Щатите поставиха икономически Европа на колене и създадоха проблеми на Русия, която засега не може да подкрепи Китай по въпроса с Тайван. Дългосрочните последици обаче ще са много неприятни. Особено за Европа и за нас. Чакат ни тежки дни в периферията на американската зона за влияние. И вместо да крякате срещи Витанов и да шарлатан-юрдеците, мислете, какво ще правим занапред юрдечета мои. Американците нищо няма да ви дадат даром. Империята винаги е привличала ресурси от периферията. Удържането на властта при това положение предполага умели политици или окупация. Очаква се засилено присъствие на американската армия в Източна Европа. Няма къде да ходим – американската армия е единствената, която маже да спре руската военна машина, която минава на военновременен режим. Защото вие слушате Путин, а аз гледам какво става из руския военно-промишлен комплекс. Стари навици – като правя анализи, винаги гледам логистиката.

Сега конкретно за юрушите

1. Юрушът покрай Херсон. Знаете – там целта е Нова Каховка. Презвета ли е – не. Целта не е постигната – ден 73. Месомелачката там продължава. И ще има доста да гледаме тек в следващите седмици

2. Юрушът покрай Харков. Украинците заемат каквото руснаците им отстъпиха. И толкоз – юрушът запецна. Нито Красний Лиман е превзет, нито Ямпол. Месомелачката работи и тук. И ще се ускори през следващите сезмици

Тук за украинците идва следващата цел – удържане на завзетите територии. Стандартно, времето за създаване и закрепване на логистични и управленски структури е 1 месец. Значи 30 дни. Броим

Украинската армия удържа завзетите територии – ден 9. До закрепване върху тези територии остават 21 дни. Може пък и да се закрепят. Започнаха да създават логистичните структури в Харковска област. Готвят се да зимуват там.

За писането на тази стена – поради предсказана и доказана систематична атака срещу мен всички критикари ще бъдат отстранявани. Сърдете се на шарлатан-юрдеците. Те ви доведоха до това положение.

Днес ще пропусна беседата за политологията и за Макиавели, че имам друга работа.

Повече – утре.

Това е за днес. Желая здраве и успехи. И нека вирусът и войната стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *