Мария Захарова ГНЕВНО: Нека САЩ да подобряват отношенията си с…Ето как тя ОТРЯЗА янките!

Свят

Официалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова обикновено говори спокойно и сдържано. Тя не повишава тон и не нарушава дипломатическия етикет.

Този път обаче, тя бе пряма. И гневна. Защото американският Конгрес и Държавният департамент на САЩ, този път наистина удариха дъното.

Напразно, говорителят на Държавния департамент Хезер Науерт се опитваше да обяснява новите санкции на САЩ с разни измишльотини, алогизми и небивалици. Защото тези санкции, които се очаква да бъдат въведени към края на август, по същество означават обявяване на война.

„Президентът Доналд Тръмп и държавният секретар Майк Помпео отдавна говорят, че искат да имат добри отношения с руското правителство. Ние разбираме, че има много въпроси, които предизвикват взаимното ни безпокойство. Русия е голяма държава, ние – също. А санкциите от наша страна са пътят, по който да накараме Русия да се държи по-добре“, заяви говорителката Хезер Науерт, цитирана от „bgr.news-front.info“, в опит да обясни, открито провокативните действия на щатската върхушка.

Всички знаем, обаче –  Русия умее да се справя с войнолюбците. И неведнъж го е правила с потресаващ за „кучетата на войната“, успех.

За да подчертае, че този път САЩ са преминали границата, президентът Владимир Путин обсъди с с постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската федерация, темата за новите санкции, които Белият дом се готви да въведе. По думите на прес-секретаря на руския президент Дмитрий Песков, цитирани от РИА Новости, на заседанието са обсъждани „неприятелските действия на САЩ, под формата на търговски санкции“.

Самият Владимир Путин нарече действията на САЩ „абсолютно нелегитимни от гледна точка на международното право“.

Руският премиер Дмитрий Медведев бе още по-рязък, и нарече новите американски ограничения срещу неговата страна с тяхното истинско име. Той заяви, цитиран от РИА Новости, че новите санкции не са нищо друго, освен обявяване на война срещу руската икономика. А значи, те са обявяване на война и срещу самата Руска федерация. Руският премиер добави предупредително, че никой не е спечелил война с Русия.

Руското външно министерство, в лицето на своя официален представител Мария Захарова, също коментира въвеждането на новите американски санкции, които били необходими „за да се подобри поведението на Русия“.

„Как може американците да очакват, че чрез санкции и неприятелски действия ще подобрят отношението на Русия към САЩ? Това е абсолютно нелогично. И необяснимо. Бих искала да ги попитам, могат ли да дадат поне някакъв пример, когато такива действия са давали резултат по отношение на Русия? Но щом са решили да подобряват по такъв начин отношенията, тогава нека си потърсят друга държава. Защото Русия изобщо не е държавата, на която могат да повлияят по такъв начин.“

Така, гневно и категорично, Мария Захарова попари мераците на американската върхушка, която продължава да се опитва да плаши Русия с някакви санкции. Пък били те и най- суровите от тяхна гледна точка.

Със своите прями и резки думи Захарова сякаш искаше да внуши на щатските войнолюбци, че Руската федерация не се плаши нито от техните санкции, нито от техните търговски войни, нито дори от истинска пълномащабна конвенционална или ядрена война.

Не за друго, а защото американските войници не знаят за какво се бият. Или по-точно знаят, че отиват на бой и на смърт, само за да напълнят джобовете на своите олигарси.

Докато руският войник знае, че се бие за родината си. За своите близки. За всичко, което обича.

Затова никой агресор не е успявал да победи Русия. И никога няма да успее!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *