Мария Захарова попари Лондон и поиска отговор на един уличаващ въпрос!

Свят

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова очаква отговора на Лондон на съобщения в медиите, че бившият британски премиер Лиз Тръс е изпратила съобщение „свършено е“ до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен след саботажа на „Северен поток“.

 

„Честно казано, не ме интересува кой и как е получил тази информация. Интересува ме отговорът на Лондон на следния въпрос: „Дали британският премиер Лиз Тръс изпрати съобщение до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен за „Северен поток“ веднага след като тръбопроводът е бил взривен с думите: „готово“?“, написа Захарова в понеделник в своя канал в Telegram.

Дипломатът подчерта, че милиони хора по света очакват официален отговор на този въпрос, които имат право да знаят какво се е случило със световната енергийна сигурност и каква е ролята на англосаксонците в терористичната атака.

В понеделник руският президент Владимир Путин обяви, че на компанията „Газпром“ е разрешено да инспектира местата на експлозиите в „Северен поток“ и вече е открила съответните щети по газопроводите. Според държавния глава резултатите от проучването доказват, че аварията на газопроводите е явна терористична атака.

Източник Епицентър.БГ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *