Мария Захарова ПОПАРИ янките: Никой не ви е канил! МАХАЙТЕ се от…

Свят

Официалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова заяви преди няколко дни, цитирана от РИА Новости, че ако САЩ искат да свържат сътрудничеството с Руската федерация в Сирия, с изтеглянето на иранските сили от тази страна, те най-напред трябва да започнат с изтеглянето на собствените си войски.

„Къде и с каква цел се намират американски войски в Сирия? На какво основание са там? И кой им е дал разрешение да влязат с военна сила в една суверенна държава? Това действие на САЩ е абсолютно извън правовите норми и рамки“, продължи твърдо Мария Захарова.

„Ако ти очакваш от другите да изпълняват международните правила, то трябва да започнеш най-напред от себе си“. А все още никой не знае на какво основание, въоръжените сили на САЩ са в Сирийската арабска република“, без колебание разкри лицемерието на янките, официалният представител на руското МВнР.

Припомняме, че съвсем наскоро се проведоха разговори между секретаря на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев и съветника на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джон Болтън в Женева. В хода на преговорите беше разгледана ситуацията в много региони на света като Близкия Изток, Северна Африка, особено Сирия и Афганистан, а също така ситуацията в Европа и Украйна.

Беше постигната договореност да продължат, и да се разширяват връзките между министерствата на отбраната, както и контактите между спецслужбите на двете страни. От прес-службата на руския Съвет за сигурност съобщиха, че на срещата са обсъдени и проблеми за неразпространението на ядрено оръжие, както и ситуацията на Корейския полуостров и в Иран.

Срещата между двамата висши служители обаче, завърши без традиционната обща пресконференция и съвместно съгласувани изявления. Това се случи, заради настояване на американците, в съвместното заявление да се включи точка, в която Русия признава, че се е намесвала в изборите за президент на САЩ.

Естествено, Руската федерация отхвърли категорично такова нагло „условие“. Дори преди месец , Владимир Путин иронично попита, бананова държава ли е САЩ, та други страни да се намесват в нейните избори?

В отговор на това безочливо искане на Джон Болтън, Русия да признае, че се била намесвала в изборите на янките, Николай Патрушев направи насрещно предложение. Според него, в съвместното заявление, американците трябва да обявят, че повече няма да се намесват във вътрешните работи на други държави. И да обявят такава намеса за недопустима, както за себе си, така и за която и да било друга страна.

Така, преговорите се провалиха. И то изключително по вина на САЩ.

Членът на Съвета на Руската федерация Алексей Пушков, в коментар за липсата на съвместно изявление заяви, цитиран от РИА Новости: „Учудва ли се някой, че САЩ, както винаги, поставят неизпълними условия на Русия? Москва няма как да признае нещо, което никога не е извършвала. Но точно затова е поставено условието. За да се провалят преговорите. И да няма осезаемо развитие по най-важните проблеми в Сирия и Украйна“.

По думите на Пушков, американците не се стремят към постигане на някакъв компромис, а просто искат Русия да капитулира. И понеже това не може да се случи, преговорите между представителите на Русия и САЩ се провалиха.

При това положение, и с просто око се вижда, че янките нарочно търсят провал на преговорите по Сирия и Украйна, за да си развържат ръцете за по-нататъшни действия.

Но не са взели предвид едно важно обстоятелство. Русия е пълен господар на ситуацията в Сирия. А Украйна вече фалира. И САЩ или трябва да й помагат финансово, или трябва да я върнат на Русия. А Щатите нямат пари за собствената си икономика, та какво остава за киевския режим. Така, на практика излиза, че Русия е пълен господар на положението и в Украйна.

Затова провалът на преговорите със САЩ не е от особено значение за Русия. Той е от голямо значение само за янките. Защото сега Русия ще ги изгони позорно от Сирия. И заявлението на официалния представител на руското МВнР Мария Захарова, означава точно това.

Остава да видим как Руската федерация ще изгони янките от Сирия. Но, както винаги, Владимир Путин ще измисли нещо. Нещо такова, от което на „великите“ конгресмени и сенатори ще им настръхнат косите.

Но това си е тяхна работа. Щом искат всичко да става по трудния начин.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Мария Захарова ПОПАРИ янките: Никой не ви е канил! МАХАЙТЕ се от…

  1. Никой не ги е канил във Виетнам, Камбоджа, Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Украйна, Югославия, но световните агресори и убийци открито или като финансират бандитски групировки се месят във вътрешните работи на страните, предизвикват преврати, атентати, цветни революции, войни с единствената цел световен жандарм и присвояване на ресурсите на страните които нападат! САЩ съществуват само от войни и кражби!

  2. Чета много коментари не само по тази тема…Пак сме русофили, американофили и съответните фоби…Не забравяйте едно – и АмерикаСАЩ) и Русия(СССР) са ИМПЕРИИ и си имат своите ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ!!! Примери много и за едните и за другите. Едните били агресори, а другите били поканени от „законните правителства“, било то на Афганистан, Сирия и т.н. Руснаците се изтеглиха тихомълком от там давайки незнайно колко жертви, колко осакатени, изчезнали…, както и американците от Виетнам…Не намирате ли сходство драги „русофили“ и „американофили“. Много наши сънародници бъркат отношението към братския нам православен и изключително много изстрадал руски народ, с отношението към Руската империя и имперски интереси. Още с освобождаването ни от турско робство с поредната руско-турска война, се заложиха „мините“ за нашата нова държава – руснаците вземат Молдова, а за компенсация дават на Румъния северна Добруджа а нас ни „тикат“ към чукарите на Македония….Ако не беше „фашистка“ Германия, кой и кога щеше да ни върне южна Добруджа. Румънската кралица е помислила, че ще векува и освен дворец, е поръчала да направят даже и джамия на резняшкия си любовник…
    Така че драги сънародници, крайно време е да спрем да се делим на „фили“ и фоби“. Така се разпилява енергията на нацията и се отклоняваме от истинските си наши вътрешни проблеми!!!Крайно време е да спре лизането на задници – руски, американски, европейски и много други!!!Да си отстояваме нашите интереси, достатъчно сме служили на чужди…Имаме добри примери и от малки държави – Унгария например!!!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!!!

    1. съгласен съм с примера за Унгария;
      няма да е зле да погледнеш и Швейцария за пример и като начало отхвърли глупостите, че имали ‘банки’……. щото ние имахме доста повече;
      опитай в по-сериозна дълбочина, а не само с произволно напипани ‘факти’;
      напоследък изобилстваме от факти, но много повече от извратени тълкувания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *