Медведев: Макрон и западни лидери са спонсори на атаката в „Крокус Сити Хол“! Прошка за това няма

Свят

Дмитрий Медведев, заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, заяви в своя канал в Telegram, че „френският президент Еманюел Макрон и редица други западни лидери са спонсори на ужасяващата терористична атака в Руската федерация“. Бившият президент и премиер на РФ отбеляза, че „съвместните операции с бандеровския режим са санкционирани лично от френския президент и това може да се квалифицира като пряко съучастие в терористичния акт“. Това предаде РИА Новости, цитирана от „Фокус“.

„Подпомагане и съучастие: да, поне същият Макрон. Неговата реторика, неговите действия и най-вече санкциите му за тайните операции с режима на Бандера могат да бъдат квалифицирани като подстрекателство към терористичната атака от 22 март… Ясно е, че Макрон и редица други западни лидери са спонсори на тази ужасяваща терористична атака. За това няма прошка и не могат да се скрият зад никакви имунитети. И от днес те са не само врагове на Русия…“, пише Медведев.

 

Извършителите на терористичната атака не са радикални ислямисти, въпреки твърденията за принадлежността им към „Ислямска държава“, добавя Медведев.

Тези измет в никакъв случай не са религиозни фанатици, които са готови да умрат за своята вяра. Те са примитивни наемни убийци, наети за сравнително малко пари и обучени да стрелят“, пише той.

Според него отговорността на ислямистите за терористичната атака е само легенда, „но истинските организатори все още се крият в сянката на Ислямска държава“.

„Това е идеята. Вече първата информация, публикувана в телефоните на наетите изроди, ясно показва националността на организаторите. Това са официалните лица на „нацистка“ Украйна. Само в техните уродливи мозъци може да се роди идеята да компенсират неуспехите на фронта с терористични актове, което между впрочем не е никак учудващо“, написа още Медведев.

Той подчерта, че тези лица „ще трябва да отговорят или по закона, или по друг начин“. „По същия начин се действа с терористите по целия свят, без давност“, заключи зам.-председателят на Съвета за сигурност.

Терористичното нападение в концертната зала „Крокус Сити Хол“ в Красногорск край Москва беше извършено на 22 март: нападателите откриха огън с автоматично оръжие по хората в сградата и подпалиха залата. По последни данни са загинали 145 души. Отговорност за атаката пое „Ислямска държава Хорасан“, клон на ИД в Афганистан.

Руският президент Владимир Путин заяви, че „Русия е изправена не просто пред внимателно планирано терористично нападение, а пред подготвено и организирано масово убийство на цивилни граждани“. Путин подчерта, че „всички извършители, организатори и поръчители на това престъпление ще бъдат справедливо и неизбежно наказани“.

Източник ЕПИЦЕНТЪР

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *