Наглост и безочие: Правителството на Борисов пак тръгна срещу Русия! Този път обвинява Кремъл за отравянето на Навални!

България отблизо

Българското външно министерство излезе с позиция по случая с твърдението на немски медици, че руският опозиционен лидер Алексей Навални  бил отровен.

„Изключително сме обезпокоени от предварителните резултати от изследванията на Алексей Навални в болницата „Шарите“ в Берлин. Настояваме руските власти да проведат незабавно, независимо и обективно разследване“, се казва в декларацията на външно министерство.

По-рано днес от Кремъл определиха твърденията на германските лекари за отравянето на опозиционера Алексей Навални като прибързани и затова не виждат повод за започване на разследване.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков изрази недоумението си от това, че лекарите в Германия бързат да употребят думата „отравяне“. По негови думи анализите на германските и руските лекари за състоянието на Алексей Навални си съвпадат.

Според него, фактът на понижаване на ензима холинестераза е бил установен от руските медици още в първите часове в болницата в Омск. А атропинът, който сега се обсъжда, и който прилагат германските специалисти, в Омск са започнали да прилагат още в първия час след приемането на Навални в реанимацията. Но причината за понижаване на нивото на холинестераза засега не може да бъде изяснена, анализите не показват конкретно вещество.

„По този начин, вие навярно, сами можете да проследите отчетливо – самият медицински анализ съвпада абсолютно и при нашите лекари, и при германските, но изводите се различават“, допълни Песков. Той съобщи, че бързането на Берлин да се разследва престъпление е необяснимо.

Вчера лекарите от берлинската болница „Шарите“, където бе транспортиран руският опозиционер, обявиха, че Навални е отровен.

„Клиничните данни сочат интоксикация с вещество от групата на инхибиторите холинестерази. Конкретното вещество все още не е известно“, заявиха от клиниката, като уточниха, че заринът и новичок са от същата група.

Случаят провокира асоциации с отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Лондон преди две години. Тогава беше използван препаратът „Новичок“. Той предизвиква протеинова верижна реакция, която може да доведе до смърт, ако не бъдат предприети мерки навреме, напомня „Дойче веле“.

В коментар на ИСТИНАТА ще напомним, че не е работа на нашето външно министерство да настоява за каквото и да било спрямо Русия. И то поради простата причина, че в цял свят знаят: РФ не се занимава с отровителство. Не за друго, а защото, ако отровиш един човек на негово място ще дойдат други и проблемите вместо да се решат, може да станат още по-големи.

С други думи отровителството не е решение на никой проблем. То има смисъл само ако се опитваш да дискредитираш дадена страна – в случая Русия – като я обявиш за страна, която извършва политически убийства. В такъв случай, Русия не е отровителка, защото тя няма никакъв интерес сама да се обявява за такава.

Интерес имат нейните съперници от Запада. Именно те се напъват да „докажат“ на света, че Русия използва отрови срещу политическите си опоненти.

А нашето външно министерство ще докаже, че се ръководи само от демократични принципи, ако постави подобен ултиматум и на САЩ. Като например да прекратят насилието срещу афроамериканците. Но май за такова нещо не им стига смелост. А срещу Русия всеки може скача, понеже тя не отравя и не убива своите политически съперници. Русия се старае да ги победи в честен двубой.

Но това за Запада е Тера инконгнита.

Tagged

1 thought on “Наглост и безочие: Правителството на Борисов пак тръгна срещу Русия! Този път обвинява Кремъл за отравянето на Навални!

  1. безмозъчни папагали, готови цял народ да унищожат за да се харесат на някакви кравари, които ще ги употребят и изкормят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *