На чий гроб ревнаха точно сега за здравна реформа? Ето каква е истината, която ще ви потресе!

България отблизо

Здравната реформа не е реформа. Това е един документ, който иска да узакони  здравния геноцид“, каза Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Срещу нея веднага скочи Спас Гърневски и започна да я обвинява, че по време на социализма пенсионните фондове били празни.

Нерде фондове, нерде здраве, за какво се карат депутатите и те не знаят. Важното е да има сблъсък на мнения и народът да се чувства защитен  всеки от своята си партия.

Ние обаче питаме друго!

Докога ще продължи тази гавра със здравето ни?

Кой неграмотник измисли да се глобяват хората, които не ходят на профилактични прегледи, след като такива прегледи просто няма?

Опитайте се да отидете при джипито и да си вземете направление за кардиолог, уролог, пневмолог и какъвто и да било специалист, за да бъдете прегледани профилактично. Защото тези прегледи се правят от спецове, нали?  Ще ви изгледа така, сякаш падате от Луната. Общопрактикуващите лекари нямат направления за болните, камо ли за здравите. И това е първата яка лъжа, чрез която искат да докопат още от парите ни.

Втора здравна вноска? Ами и тя ще потъне в лабиринта на лапачите от здравната каса заедно с първата.  И колкото и да плащаме, парите няма да стигат, а ще се издуват чиновническите портмонета все повече и повече.

Здравеопазването ще става все по-скъпо. Това заяви проф. Лъчезар Трайков  по повод предложенията за допълнителни здравни осигуровки.

Министърът на здравеопазването Кирил Анананиев предложи два варианта за здравна реформа. Единият – плащаме толкова, колкото и досега, но имаме избор в коя здравна каса. Вторият – плащаме още 12 лв. над сегашната вноска, плюс 15% при всяко лечение!

„Технологиите в здравеопазването се развиват и то ще става все по-скъпо. Ако някой си въобразява, че ще стоим на цените от преди 10 години, това няма как да се случи. Медикаментите също се промениха като цени, естествено и възможностите се увеличиха – аз съм щастлив като лекар, че работя сега, защото възможностите ми за точна диагноза се увеличиха многократно”, посочи проф. Трайков.

 Кого лъжете, кого заблуждавате, смятате ли, че някой се вързва, не знаем!

Да, навлизат нови технологии. Но те са само в частните болници. И за да минеш през един или друг апарат за диагностика или лечение, плащаш всичко от джоба си. Например 20 минутна операция на простата с лазер 4000 лева! Ако щете! Ако някоя държавна болница се сдобие с дарена нова апаратура, там също или чакаш с месеци да ти дойде реда, или си плащаш.

Да, има поскъпнали лекарства. Но само ако си ги платиш. Иначе те лекуват с генерици.

И изобщо ако искаш адекватно лечение, или лекарят да ти обърне повече от 30 секунди внимание, плащаш!

Значи от една страна ще пращаме две здравни вноски.

От втора 15 процента от лечението си.

От трета и това няма да ни помогне и ще си дадем всички спестявания в частни клиники.

Ненапразно лекарите работят на по две места, пък където клъвнат шараните…

И на двете ще им вземат парите.

Тогава защо не обявите здравеопазването у нас за платено и всичко да се свърши.

Съответно и болните да свършат.

По естествен път!

И който твърди, че това не е геноцид, просто лъже!

Апропо, само ако накарате Дянков да върне ограбените 1,5 милиарда от здравната каса, можем всички да се лекуваме безплатно поне две години.

Ама стиска ли ви?

Най-добре да ни одерете кожите, или още някой да се облажи от допълнителните вноски!

Останалото е „грижа за народа“.

Но не задълго, защото и народ няма да остане.

Автор Станислава Славова, istinata.net

Б. А. Тази статия е оригиналът! В който и сайт да я видите после, предупреждаваме, че е преписана без наше съгласие. 

 

Tagged

3 thoughts on “На чий гроб ревнаха точно сега за здравна реформа? Ето каква е истината, която ще ви потресе!

  1. На практика всичко казано в статията е вярно. Аз искам само да доуточня някои подробности. Един и същ проблем в здравеопазването може да бъде лекуван по различни начини и на различна цена. Един и същ проблем лекуван в САЩ и в Русия може да струва в САЩ 5000 долара, а в Русия 5000 рубли. И не се знае кой от начините ще е по-удачен. И защо някои лекарства в Турция са 6 пъти по-евтини от България? Да не говорим, че държавни болници купуват скъпа апаратура, но апаратурата отива в частни клиники!

    1. за цените на лекарствата в Турция и у нас.Причината1различни доставни цени,които сигурно се договарят за големи количества в Турция и за повече години.2Умение да се пазариш.3 Различно ДДС.4 Течове вътре в нашата система (кражби)

  2. По Конституцията здравеопазването е безусловно административно право! Идиотите го направиха законно право при условие, че се платят осигуровките!!! И всъщност тази простотия, не е държавно обществено осигуряване, а е частно индивидуално осигуряване, което го няма никъде по света!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *