Невероятно! Наказаха Антон Тодоров за прокарване на…руско влияние в България

България отблизо

Съветът за електронни медии санкционира авторското предаване на Антон Тодоров „Документите“ по ТВ Европа.

Водещият е обвинен в това, че е пуснал изказване на Леонид Решетников, което е под 3 мин. на руски език, но не сложил крол с превод, съобщи faktor.bg. Георги Коритаров в „Свободна зона“ попита Бетина Жотева от СЕМ защо е наложена санкция, при положение, че в Закона за радиото и телевизията (ЗРТ) е записано, че не се позволява цяло предаването или програма да бъдат на излъчвани на език, различен от българския. Жотева се съгласи, че става въпрос само за сегмент на руски език, включен в конкретното издание на „Документите“.

„Това е голяма глупост, че цяла България говори руски език, защото виждаме как някои хора се упражняват. Трябвало е да има крол на български език, докато тече изказването на Леонид Решетников, в което говори глупости как България трябвало да напусне НАТО“, коментира Жотева.

В предаването на Коритаров, в което участва и самият Антон Тододов, журналистката заяви, че СЕМ няма концепция за това, как да противодейства срещу руската хибридна война. „СЕМ е надзорен орган. Руснаците са много добри в това. В мига, в който се намесим в редакционното съдържание на дадено предаване, обвиняват СЕМ в цензура“, коментира Жотева.

Антон Тодоров и Георги Коритаров се опряха и на друг текст в закона, според който чужд език се допуска, когато това е направено с образователна цел. Жотева се съгласи с тях, че в случая Тодоров е имал за цел да ограмоти зрителите си. Тя намекна, че колегите й трябва да се обърнат към законодателите, които да променят ЗРТ. Антон Тодоров заяви, че ще обжалва в съда решението на СЕМ.

Най-големият парадокс в случая е, че самият Тодоров е отявлен русофоб и непрекъснато говори срещу Русия в предаванията си. А отпра наказание за използване на руски език.

Той даже се обяви против 3 март да бъде национален празник.

Tagged

1 thought on “Невероятно! Наказаха Антон Тодоров за прокарване на…руско влияние в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *