Нинова категорична: Позицията ни е същата! Подкрепихме Рашидов, но правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ няма да подкрепим

България отблизо
Оставаме на същата принципна и безкомпромисна позиция – правителство с мандат на ГЕРБ, с мандат на ДПС или с мандат на „Възраждане“ няма да подкрепим. Днешното мнозинство беше необходимо и задължително вече за България и за българския народ.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

„Сами си давате сметка какво щеше да означаваше, ако и днес не изберем председател – няма парламент, няма закони, няма бюджет, няма парламентарна република. Наистина блокаж на държавата“, обясни тя.

 

По нейните думи още е рано да се говори за правителство, първо президентът трябва да проведе консултации. Лидерът на БСП припомни позицията на Националния съвет на партията, че правителство с първия мандат няма да бъде подкрепено от левицата. Нинова заяви още, че „БСП за България“ ще се отзове на поканата на „Продължаваме промяната“ като мандатоносител за разговори за съставяне на правителство, ако такава бъде отправена.

„За нас е важно ние да запазим спокойствие, разум, диалогичност и да пристъпим много бързо към действие. Още днес да говорим за комисии, да формираме работна група, която да изготви правилник на Народното събрание. Самите ние сме внесли над 10 законопроекта. Това ни е първата грижа сега“, подчерта Корнелия Нинова.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *