Нинова нанесе саблен удар на Борисов: Другите лидери ги няма, защото вие сте тук

България отблизо

„Г-н Борисов, казвате, че имаме добре работещ парламент – може би! Но позволете да изразя малко по-различно мнение – работещ парламент с плаващи мн0озинства не е стабилно“, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в отговор на изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по време на лидерската среща, която се провежда в момента в Народното събрание (НС).

 

„Вие просто не сте в залата, за да видите как се налага да спираме работа, да отлагаме и т.н.“, жегна  тя  Борисов пред останалите лидери на ДПС и „Български възход“. И как Вашите хора излизат от зала, когато „някой“ им нареди по телефона.

 

„Знаете от публичните разговори, че колегите от „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ) отказват да разговарят, но ще ви кажа и непубличните разговори – желаят разговори, но само с БСП. Не желаят да се явят в този пълен дебат, което е изненада, че Ви призоваваха на среща, а сега бягат от този дебат. Може ми защото Вие много изненадващо се появихте. Кой да допусне…И не желаят да говорят с Вас“, допълни Нинова, отговаряйки на Борисов.

 

„Зададохте интересен въпрос за модела „Радев“. Знаете, че с Вас имаме дълги битки и дълги години сме спорили с тези въпроси.

По-различен е моделът „Радев“, защото с Вас водихме парламентарни битки. А сега сме изправени поред друга опасното – парламентарната република се руши чрез постоянните служебните правителства и едноличното управление на президента Румен Радев“, допълни Нинова, отговаряйки на Борисов.

 

Тя бе категорична, че не са предлагали коалиции, а разговарят за мнозинство за съставяне на правителство.

Тя отново благодари на останалите лидери, че присъстват на срещата и водят разговори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *