Нинова разкри шокиращ втори документ за Шенген. Защо управниците го скриха?

България отблизо

Официалните документи на Съвета на ЕС за приемането на България по въздух и вода в Шенген вече са факт, но по-интересен е втори документ – протокол, в който са записани ангажиментите, които е поела страната ни за бежанците. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг пред медиите. 

„Параграф 3 за бежанците в този документ е много важен. Правителството дава дезинформация. В този протокол пише: Незабавно обратно приемане на всички кандидати за убежище, за които България и Румъния носят отговорност. Затова не трябва да има никакви ограничения, що се отнася до броя на хората, трябва да бъдат приети в рамките на 1 месец“, посочи Нинова.

„Изводът е неограничен бежанци, които ние трябва да приемем в лагери от обратен тип, в които няма особен контрол и нямаме право да кажем нищо по този въпрос“, добави тя.

 

„Заслужаваме пълноправно членство по въздух, вода и суша в Шенген. Това, което направи правителството, оценяваме като отстъпление от тази позиция, като предателство на националния интерес“, посочи Нинова.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *