Нинова съобщи извънредни новини след срещата с шефовете на парламентарни групи от коалицията!

България отблизо

Парламентарните групи проявиха и разум и разбиране в сложната ситуация, в която се намираме след решението на Конституционния съд. Има съгласие за отваряне на изцяло нова процедура за избор на КЕВР. Разписахме приблизително във времето и съобразявайки се с правилника на Народното събрание как трябва да изглежда това.

 

Това обяви в парламента вицепремиерът Корнелия Нинова след спешната среща с ръководствата на парламентарните групи.

Тази процедура може да приключи в оптималния вариант на 12 август, увери Нинова.

„Обсъдихме и вероятността и възможността през това време да работи парламентът. Председателите на парламентарните групи ще разговарят с депутатите си, ще търсят съгласие да се вземе решение в зала за отмяна на ваканцията между 1 август и примерно 15 август, за да може да се избере председател на КЕВР, за да не оставим държавата в хаос, да има функциониращ орган, който ще вземе решение за цената на енергоносителите“, посочи вицепремиерът.

Относно преговорите за съставяне на кабинет тя уточни: „Преговорите си продължават така, както сме ги обявили. Днес всички заявиха, че ще дадат окончателния си вариант по програмата, събота и неделя обобщаваме, след това ще имаме програмата“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *