Войната продължава: Пеевски към Денков: Готов съм да стана премиер! Ще се справя по-добре!

България отблизо

Продължава острата размяна на реплики между премиера Денков и председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

 

„Премиерът не е научил най-важния урок на властта – че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи.

 

Така Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС, отговори на министър-председателя за забележката, че сняг не се чисти онлайн.

 

„Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя.

 

И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес.

 

Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите.

 

Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората, напомни Пеевски.

 

Епицентър. бг припомня, че преди час председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски се обърна към премиера Денков с призив той и министрите да отидат при бедстващите хора, а не да правят заседания онлайн.

 

“Искам да се обърна към премиера: г-н Денков, сняг онлайн не се чисти. Нито се отстраняват аварии на електропреносната мрежа в онлайн заседание на МС, напомни Пеевски.

Хората очакват от изпълнителната власт да бъде до тях, когато е трудно и да им решава проблемите. Призовавам министър-председателя, който непрекъснато спори, че той е премиерът на правителството, да докаже това, каза Делян Пеевски.

 

На забележката на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, че „сняг не се чисти онлайн“ и призива му премиерът да излезе на улицата,  премиерът Денков отговори „Как Пеевски си представя ролята на премиера аз не знам – той да излезе със снегорин, лопата, с каквото иска и да почисти снега. Ролята на институциите е да видят къде има нужда от допълнителна подкрепа и тя да бъде подсигурена“.

Сегашната реакция на Пеевски е още по-категорична – той  заявява, че може да се справи с организацията на тежката обстановка в страната.

 

В същото време вълна от недоволство залива социалната мрежа Фейсбук в неделя сутрин, след като десетки, стотици граждани се събудиха и видяха картината в цялата страна  – коли под паднали клони и дървета, непочистени квартални улици, липса на ток, непроходими тротоари, непочистени пътища, заседнали коли и бедстващи хора.

Студът обхвана цялата страна. Бедствено положение беше обявено на много места. В София над 30 000 души останаха без ток, над 200 000 семейства в страната са без ток, десетки селища са откъснати от света.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *