Нинова: Хората на Слави, Манолова и Дончева се съюзиха с ГЕРБ в Благоевград!

България отблизо

Промяната се оказа подмяна. „Има такъв народ“ (ИТН) и „Изправи се! Мутри вън!“ се прегърнаха с ГЕРБ в Благоевград. И въпреки това, едва не ги победихме.

 

Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Facebook.

Късно снощи стана ясен резултатът от балотажа за кметското място в града. Илко Стоянов от ИТН победи подкрепения от БСП бивш кмет Румен Томов.

“Благодаря на всички, които работиха за нашия кандидат в Благоевград – Румен Томов и на всички, които го подкрепиха. Както предупредихме, промяната се оказа подмяна.

ИТН и „Изправи се. Мутри вън!“ се прегърнаха с ГЕРБ в Благоевград и заедно избраха бившия им заместник-кмет за градоначалник. Вместо да „изчегъртат “ модела, го връщат на власт. Ние продължаваме последователно и  принципно да се борим с този модел за истинска промяна.“, пише Нинова.

От БСП припомнят, че Илко Стоянов има богато политическо досие. Той е преминал през пет партии като „Глас народен“ на Светльо Витков, Дром, Консерватори, СДС и ГЕРБ. Освен това той е пет години зам. кмет от ГЕРБ в Петрич.

Това ли са новите, чисти и неопетнени политически лица на Слави, питат социалистите.

Данните при сто процента приети протоколи на секционните избирателни комисии в ОИК – Благоевград, сочат, че за Илко Стоянов са гласували 55.80 процента или 10 406 избиратели. Втори остава досегашният кмет на общината Румен Томов с 40.93 процента, а гласа си за него са дали 7632 избиратели. Разликата е малко над 2000 гласа.

Илко Стоянов бе издигнат за кандидат за кмет на частичните избори в Благоевград от партия „Има такъв народ“. По време на кампанията подкрепа за него заявиха и от „Изправи се! Мутри вън!“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *