Няма спиране: В Херсонска област заявиха, че ще освободят още три региона на Украйна!

Свят

Вторият човек в областната администрация на Херсонския регион сподели, че вече са готови плановете за освобождаване на Николаевска, Одеска и Днепропетровска области. 

 

Властите на Херсонска област имат намерение да освободят още три региона на Украйна, съобщи за РИА Новости Кирил Стремоусов, заместник-ръководител на местната администрация.

„След като отбием атаката срещу Херсон, планираме да започнем контранастъпление към Николаев, Одеса и Днепропетровск, а Харков ще бъде освободен от други подразделения на руската армия, които и сега са близо до този голям град“, се разбра от думите на събеседникът на агенцията.

По-рано с указ на Владимир Путин беше въведено военно положение в Херсонска и Запорожка област, Донецка и Луганска народни републики.

Изпълняващият длъжността губернатор на Херсонска област Владимир Салдо обяви организираното извеждане на цивилното население от десния на левия бряг на Днепър. Според него това е необходимо, за да се запазят хората и за създаване на отбранителни укрепления.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *