Ген. Решетников изненада с разкритие какво е казал Елцин на Жан Виденов за НАТО! И Видео

Свят

Елцин каза на Жан Виденов през 1996 г. – викат ви в НАТО – влизайте, скоро и ние идваме, спомня си бившият шеф на Руския институт за стратегически изследвания (РИС) ген. Леонид Решетников.

В своя Телеграм канал „Наследството на империята“ бившият разузнавач защитава българския народ от антибългарските нападките на руски политици като Захар Прилепин.

Жан Виденов каза на Елцин, когато дойде в Москва през 1996 г. „Борис Николаевич, подкрепете ни, ние няма да влезем в НАТО.“

На което Елцин отвърна: „Нямаме намерение да се караме с НАТО заради вас. Влезте в НАТО, ние самите скоро ще влезем в НАТО.“, казва Решетников във видео, публикувано в Телеграм канала му.

„Ето я първопричината, трябва ясно да си я представяме, когато днес имаме претенции към българите. Разделяйте народа от тези хора, които в тази обстановка водят битка с Русия“, добавя Решетников.

Според него, елцинска Русия е взела курс „няма дори да разглеждаме въпроса за съюзнически отношения в Източна Европа. Всичко ще дадем на Запада“. Тези, които защитаваха нашите позиции се оказаха без поддръжка, същото, което стана и в Украйна, е изводът на пенсионирания генерал.

„Ние знаем инструкциите на ЦРУ и Ми-6 за България – да се преформатира мисленето на хората, да бъдат отвлечени от русофилските настроения. Те дълго не успяваха. 25 години стоеше въпросът – дайте да махнем Паметника на Съветската армия и на Альоша. Но не го махаха“, изтъква генералът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *