Осман Октай разкри защо Васил Божков се върна в България

България отблизо

„Случаят с Васил Божков тепърва ще тресе държавата и не само защото той ще свидетелства срещу определени хора. Той много добре знае, че с никой не може да се споразумее. Смятам, че той се върна да играе ва банк. Божков няма да прости на своите противници, той е различен, самостоятелен играч през последните 30 години. … Той ще представлява проблем за много хора“.

Коментара направи политическият анализатор Осман Октай и добави:

„Той е изучил добре историята на граф Монте Кристо, който се връща, за да накаже предателите си и своите противници. Това ще стресира много хора от политическото пространство у нас. Главно в стрес е Бойко Борисов. …

През новия политически сезон трябва да наблюдаваме поведението му. Очаквам Борисов да търси споразумение за оцеляването на определени хора – бъдещи главни прокурори, бъдещи членове ва ВСС, при евентуално развитие на конституционните реформи, защото се касае за неговата личност“.

Според Октай, Васил Божков добре знае как работи прокуратурата в България и че наследникът на Иван Гешев – Борислав Сарафов няма да го изненада с нищо:

„Смятам, че преди той да се върне, хора на Божков са посетили любезно много фамилии у нас. Той знае историята на всички фамилии, на хората, с които ще се сблъска във всички сектори – съдебна система, прокурорска, политическа и т.н. … Той играе ва банк с факта, че заявява, че е давал 60 милиона подкуп на Борисов и Горанов“.

Осман Октай коментира още, че няма как убийството на Алексей Петров „да не извади от равновесие Бойко Борисов, който се прави на силен, но е емоционално лабилен“:

„Васил Божков реши да се върне точно след убийството на Алексей Петров – в това има огромна логика, познавайки и проследявайки характера на Божков. След убийството на Петров много играчи в политическото, мафиотското и на разузнавателните служби пространство са изнервени, той използва този момент да ги изнерви допълнително“.

Източник Днес.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *