От последните минути: Делян Добрев дава Асен Василев на прокуратурата

България отблизо

В публикация във Фейсбук депутатът от ГЕРБ – СДС и бивш министър на енергетиката Делян Добрев предупреди финансовия министър Асен Василев, че ще пусне сигнал в прокуратурата срещу него. Причината – делата на трите ЕРП-та срещу България.

 

Ето какво написа Добрев във Фейсбук:

 

„Трите ЕРП-та водят идентични дела срещу България за милиарди левове. Двете дела ги спечелихме, третото (с ЧЕЗ) продължава. Запознат съм в детайли с тях, защото аз и колегата Драгомир Стойнев (БСП) сме ключовите свидетели на България.

Аргументите на нашата страна са солидни и непробиваеми. Затова и печелим делата, както сме спечелили всички останали арбитражи до сега.
За да загубим третото дело, някой трябва много да се постарае да провали нашата защита. И този някой дава всичко от себе си и се старае максимално. Този някой е спрял плащането на международните адвокати на България по това дело.
Колегите ми казват – сигурно иска да смени адвокатите и да му връщат комисионни. Не, приятели! Те играят много по на едро. Преди много време още ви казах, че тях ги интересуват милиардите, не милионите. Много е трудно човек да си представи разликата между милион и милиард, затова ще ви я демонстрирам с време:
Ако една секунда е 1 лев, то 1 милион лева са 11,5 дни. Колко дни според вас е 1 милиард? Не са дни, години са! 31,5 ГОДИНИ. Това е разликата между милион и милиард. Едното е 11 дни, а другото 31 години!
ЧЕЗ иска България да й плати 2.13 милиарда лева. Превърнати във време, това са 67 години. Колосална сума за нашата държава! И няма да я плаща Асен Василев, а ще я плащаме всички ние. Асен Василев ще е на някой остров с алкохолни коктейлчета на плажа и прислуга около него.
Настоявам премиерът Денков веднага да предприеме действия за защита на дъжавния интерес. В противен случай ще подам сигнал в прокуратурата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *