Още една палачинка се обърна: Димитър Ганев: ГЕРБ няма как да управляват повече!

България отблизо
Ако от „Има такъв народ“ предложат кабинет, той ще бъде приет. Това си личи и от днешните изказвания на техни представители. Виждам една голяма коалиция в Народното събрание, която не иска да се стига до нови предсрочни избори. ГЕРБ няма как да управляват, дори да влязат в по-добра форма.
При БСП се вижда една ерозия. ДБ и да вдигнат още резултатите си няма как да променят ситуацията. „Изправи се.БГ! Ние идваме!“ може въобще да не влязат в следващия парламент. Това ме кара да съм убеден, че нов кабинет ще има.

Това заяви в предаването „Референдум“ по БНТ социологът Димитър Ганев.

 

По думите му обаче интересният въпрос е коя ще бъде четвъртата сила, която ще подкрепи кабинет, предложен от „Има такъв народ“, защото гласовете на трите партии не стигат.

 

„Според мен ще се формира ядро за кабинета от ИТН, ДБ и формацията около Манолова. Когато този кабинет се представи в парламента, той ще намери подкрепа, бъдете сигурни. За мен няма да е учудващо ако след шест месеца осъмнем със законодателна инициатива, подкрепена от ИТН и ГЕРБ. Тук говорим за едни ад хок мнозинства“, добави още Ганев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *