Още ЕДНА партия СКОЧИ на Борисов! Иска ОСТАВКАТА му! Вижте КАК иска да го НАПРАВИ!

България отблизо

Левите партии и формации трябва да са готови за диалог и обединение. Защото управлението на Борисов е престъпно и трябва да си ходи, заяви членът на Изпълнителното бюро на партия „АБВ“ Румен Петков, цитиран от news.bg.

Според политикът, страната ни се ръководи без ясна визия за развитие. И което е още по-важно, липсват каквито и да било наченки за формиране на дългосрочни политики. А именно те са в състояние да измъкнат държавата ни от политическия и икономически колапс, в който се намира от 8 години.

Абевеецът твърди, че дори последните действия на правителството категорично доказват неговите думи. През последните няколко седмици правителството „Борисов 3“ отпусна големи суми на редица институции като МВР, заобикаляйки утвърдените правила.

Това, добавя Петков, е грубо погазване на нормативната уредба и цинизъм. Не може, продължава той, да кажеш на МВР „ето ви 100 милиона лева и млъкнете…“ Така държава не се управлява.

Трябва да има разбиране, че да се изразходват средства през главата на парламента, е престъпен начин на управление, категоричен е членът на ИБ на АБВ. Затова левите формации трябва да дадат много ясен знак, че са готови да направят решителна стъпка за съвместен диалог, най-малкото понеже предстоят евроизбори и избори за местни органи на властта.

Ако левите организации не се обединят, смята Румен Петков, обществото ще продължи да наблюдава как 300 – 400 хиляди държавни служители избират отново и отново Борисов на власт.

БСП сама не може да свали Борисов от власт. Затова е необходимо левите да се обединят и да представят своя алтернатива на властта, зове политикът. А тя започва от енергетиката. Сега е моментът, твърди Петков, Народното събрание да отмени мораториумът върху АЕЦ „Белене“ и бързо да започне строежа, за който страната има зелена светлина и от ЕК.

Всичко, което говори Румен Петков е много хубаво. И национално отговорно. Но как да му повярват хората, когато той, заедно с бившия президент Първанов, направи новата лява формация АБВ, точно по времето, когато беше изваден от ръководните органи на БСП.

Защото тогава той, на практика, се опита да разцепи лявото пространство с формацията „АБВ“, а сега говори за обединение на левите сили?! А това е едно от камъчетата, които разклащат колата на самата партия „АБВ“.

Петков е прав, че Борисов изразходва държавните средства като свои. Без одобрение от парламента. Че правителството му няма визия за бъдещото развитие на страната. Че Борисов работи на парче и няма дългосрочни политики, които да изведат страната от перманентната бедност и криза.

Но…това трябваше да го каже много по-отдавна. А не сега, когато предстоят нови избори за евродепутати и кметове. Защото тези верни изводи, които прави, започват да звучат малко комерсиално, понеже се появяват само преди избори. А след изборите каква ще е гаранцията, че неговата формация „АБВ“ няма да се превърне пак в патерица на Борисов и ГЕРБ, както се случи в близкото минало?

Няма такава гаранция. Ето защо съветваме и Румен Петков и неговите съпартийци да бъдат последователни в защита интересите на българските граждани. И да не се появяват с помпозни изявления само преди избори. Защото преди избори, никой не вярва нито на политиците, нито на техните приказки. Защото истината за техните намерения лъсва едва след изборите.

Бихме посъветвали Румен Петков и още нещо. Да не се ръководи от становищата, препоръките и заповедите на ЕК. И когато говори за развитието на страната да се води само от нейните национални интереси. И от грижата за опазване и развитие на българския народ. Защото  е ясно и на малките деца, че нашите интереси не съвпадат с интересите на големите държави в ЕС.

Истина е също, че ние не сме длъжни да се съобразяваме с каквито и да било становища на ЕК, които противоречат на нашите национални интереси. Защото другото е самоубийство.

И именно на такова самоубийство сме свидетели през последните години. Уж български политици се опитват да направят политическо харакири. Но не на себе си, а на своя народ.

Това поведение е недостойно. И престъпно. И трябва да престане. Докато не е станало съвсем късно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Още ЕДНА партия СКОЧИ на Борисов! Иска ОСТАВКАТА му! Вижте КАК иска да го НАПРАВИ!

  1. С коментара си на твърденията на Румен Петков авторът като един Александър Матросов брани Боко. Браво, какъв стремеж към истината! istinata? net!

    1. НЯМА НЕПРОСТИМИ НЕЩА …ВСЕКИ МОЖЕ ДА СГРЕШИ…ОСОБЕННО КОГАТО СЕ КАСАЕ ДО СЪДБАТА НА РОДИНАТА,ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕОДОЛЕЯТ ВСАКАКВИ ОБИДИ И НЕДОМЛЪВКИ…РАЗРЕШИЛА СЪМ СИ ДА ПИША И ДО ТАТЯНА ДОНЧЕВА И ДО РУМЕН ПЕТКОВ И ТО ДОСТА ОСТРО…..НАПИСАХ ИМ,ЧЕ Е БЕЗОТГОВОРНО В ТАКЪВ СЛОЖЕН МОМЕНТ НА ДЪРЖАВАТА, ТЕ ДА СЕ КАРАТ “ КОЙ ДА ВОДИ БАЩИНА ДРУЖИНА“ …..ЕСТЕСТВЕННО Е,ЧЕ НЯМАМ ОТГОВОР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *