Парламентът няма да променя състава на НОЩ!

България отблизо

Парламентът няма да внася промени в състава на Националния оперативен щаб за борба коронавируса. Това съобщи пред  bTV председателят на парламентарната здравна комисия д-р Александър Симидчиев.

 

Миналата седмица премиерът в оставка Бойко Борисов първо обяви, че разпуска щаба, но после увери, че щабът работи. След това прехвърли към Народното събрание ангажимента да възстанови работата му.

„Националният оперативен щаб е елемент от цялостната стратегия за справяне с пандемията, която е отговорност на министъра на здравеопазването и на Министерския съвет. Няма как законодателната власт да се меси в изпълнителната, трябва да има ясно разделение на властите“, заяви председателят на здравната комисия. И бе категоричен, че не може от Народното събрание да идват предложения за промяна в състава на щаба.

Според депутата от  „Демократична България“ е трудно да се предположи дали ще има нова вълна на COVID-19, но е категоричен, че трябва да има ясни критерии за разхлабване на мерките.

„Когато изслушаме министър Ангелов се надявам да получим детайлна справка относно това какво се случва с пандемичния процес. Единични или дневни нива не са достатъчни, за да се взимат решения“, каза д-р Симидчиев. Според него контролът е ключов компонент за справяне с пандемията.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *