Петър Витанов: Украинското зърно е опасно не само за българското земеделие, но и за хората в България

България отблизо

Управляващото мнозинство взема опасни за България решения. Така Петър Витанов коментира предложението на правителството вносът на зърно от Украйна да бъде освободен. В Народното събрание това предложение среща подкрепата на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.

 

„Едва ли се съмняваме, че Полша, Румъния и Унгария са държави, които подкрепят усилията на Украйна във войната. При тях вносът на зърно също е забранен, защото очевидно поставят интересите на своите земеделци на първо място. Звучи странно и необяснимо, че дори не е попитан земеделският министър по темата, а решението се внася на пожар.

Но внасянето на украинско зърно е нещо повече от заплаха за българското земеделие. Това е поредна заплаха не само за българското земеделие, но и за българските граждани, защото в Украйна има занижени стандарти за качество спрямо европейските, както и повишени нива на радиация вследствие на войната“, коментира още евродепутатът.

А това заплашва здравето и живота на хората в България. Националната сигурност е нарушена, за което трябва да отговарят партиите от управляващото мнозинство – ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Най-напред пред своите избиратели и после пред целия български народ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *