Петър Мутафчиев: Борисов си направи пиар дори от трагедията в Своге! И надхитри всички!

България отблизо
Ден след искането на оставка на правителството дошло от опозицията, премиерът Борисов призова Нинова да изчака, за да завършат всички експертизи и успокои страстите, че за никого няма да има пощада или закрила.

След заседанието на Министерския съвет стана ясно, че мерките за справянето с войната на пътя ще включат и създаването на изцяло нов орган, който ще поеме контрола и политиките по пътна безопасност.

 

Това е PR ход на правителството. Не виждам защо трябва да се прави нов орган. Вече има такъв междуведомствен орган. Време е Пътната агенция да отиде в Министерството на транспорта. Тогава вече ще има един отговорен, без значение кой ще бъде министърът. Трябва да има ясна държавна политика какво правим с пътищата. Властта трябва да спре да се оправдава, че няма пари“, подчерта бившият транспортен министър Петър Мутафчиев.

 

Трагедията в Своге се случи, защото там асфалтът е примесен с варовик, понеже  е по-евтин, защото никой не е затворил участъка за ремонт, въпреки направените констатации, че е опасен, защото на такъв завой не се слагат най-евтините ламаринени мантинели, а бетонови прегради и защото много хора са спестили от ремонта. Сега с месеци ще търсят виновника, но при много виновни, вината накрая се размива. Но ще оставим ли тази трагедия също да потъне в историята, попитаха днес експерти, които посочиха причините за катастрофата.

А Мутафчиев допълни: „Има очевиден политически проблем. Ако опозицията си беше замълчала, то това щеше да я превърне в съучастник на всичко, което се случва в България!

Има корупция, има уговорени търгове, има близки до властта фирми, които изпълняват всичко и почти никой не ги контролира. Или са в съучастие.  Държавната поръчка е най-сладката работа. Всички го знаем!

Но този инцидент разтресе обществото. Това е сериозна криза в държавността, а управляващите грижливо я замитят и крият“,

Tagged

2 thoughts on “Петър Мутафчиев: Борисов си направи пиар дори от трагедията в Своге! И надхитри всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *