Президентът Радев: Защо убихте животните преди да сте сигурни, че са болни! Ще следя кризата отблизо!

България отблизо

Президентът Румен Радев с тревога следи действията на кабинета по ликвидирането на огнищата от чума по дребните преживни животни в Странджа. Позицията на държавния глава беше разпространена от пресцентъра му.

„В ръцете на правителството са всички инструменти за овладяване на кризата. За съжаление, гневът на пострадалите стопани и на хора в цялата страна е вече налице. Властите дължат отговор защо животновъдите не бяха информирани детайлно и предварително, за да бъдат убедени в предприетите мерки, както и в гарантирането на интересите им“, заявява президентът Радев.

„Кабинетът трябва да отговори и занапред ли масовото изтребление на здрави животни ще е единствената мярка за овладяване на подобни кризи“, допълва той и се обръща с въпроси: „Защо не бяха предприети превантивни мерки: налагане на карантина, наблюдение и защо се пренебрегва ваксинирането“.

За пореден път се поставя въпросът за надеждността на оградата по границата, отбелязва Радев.

„Очаквам адекватно компенсиране на материалните щети от болестта. Възстановяването на качеството на стадата и психологическата травма от унищожаването на животните изискват време. То трябва да бъде използвано от правителството за подкрепа на засегнатите стопани, за да възстановят поминъка си и най-вече за разумни действия за предотвратяване на подобни кризи в бъдеще“, завършва позицията си българският президент.

Припомняме, че човекът на министър Румен Порожанов – доцент Янко Иванов посочи пред Нова тв, че у нас животните не можело да се ваксинират,  защото нямаме такава ваксина, даже  в цяла Европа липсвала ваксина.Това ще се окаже може би най-голямата им лъжа до момента по тази тема. Може би ще си измият и ръцете с уволнението на доцента, смятат журналисти.

Друг „специалист“ пък каза, че ЕС ще ни накаже, ако ваксинираме добитъка, след което изчезна. А министр Порожанов пък изблея, че имаме някакво споразумение за забрана на  ваксините, но не стана ясно какво.

Борисов изпрати Порожанов в епицентъра на битката и се скри.

От политиците пък само Нинова отиде на място и разгони ветеринарите, като им показа несъотвествията в датите на откриването на кампанията по евтаназия и датата на документа, че в България има съмнения за чума по добитъка.

Tagged

2 thoughts on “Президентът Радев: Защо убихте животните преди да сте сигурни, че са болни! Ще следя кризата отблизо!

  1. Тези, които избиха животните, се трябва да бъдат иазбити по същия начин!!! ГЕРБ ЯВНО И НАГЛО СЪСОПВАТ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА НИ, А СЪДИЛИЩАТА И ПРОКУРАТУРАТА, И ПОЛИЦИЯТА У ВОЕННИТЕ ИМ СЛУЖАТ!!! ЧУТОВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!! НЯМА ЛИ БОЯЩУ СЕ ОТ БОГА МЪЖЕ, ОБИЧАШИ ИСТИНАТА И СПРАВЕДЛИВОСТТА???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *