Президентът Радев свика спешно премиера и министрите! Ето какво се случва!

България отблизо

Президентът Румен Радев свика спешна среща в сградата на президентството. На нея присъстват, премиерът Стефан Янев, служебният здравен министър Стойчо Кацаров, служебният министър на финансите Асен Василев, на социалната политика, на туризма.

Днешната среща е за ситуацията с Ковид 19, но не е за обсъждане на локдаун. Всички виждаме, че случаите растат всеки ден и водещи специалисти твърдят, че сме на прага на нова вълна. Ето защо е изключително важно да сме подготвени.

Видяхме какво значи да се управлява пандемията в предишните битки.

Искам да поздравя министерството на здравеопазването в лицето на служебния здравен министър, защото не само се извърши един задълбочен анализ, но имаме за първи път един подробен план.“, посочи Радев.

В същото време припомняме, че служебният здравен министър бе в отпуска, което ядоса доста политици и лекари.

„Целта е не да се затваря бизнеса, не да се затваря държавата, но какво може да се направи. Затова очаквам да чуя каква е готовността на здравната система – като леглова база, като екипи, какви лекарства има, планът за превеждане на болниците в необходимото състояние, за така наречените чисти зони от ковид.

Как ще се развие евентуално пандемията, без да всяваме паника и какво ще последва, ако не се актуализира бюджета, защото това трябва да се знае от българските граждани.“, каза още президентът Радев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *