Протестиращи посрещат Борисов на летището с възгласи „Оставка“

България отблизо
Граждани посрещат Борисов на летище “София” с викове “Оставка!”. Премиерът се завръща днес след безпрецедентно дългите и изтощителни преговори в Брюксел.

Евролидерите се срещнаха, за да обсъдят новата бюджетна рамка на ЕС и средствата, които ще бъдат отпуснати на държавите за борба с икономическата криза, съпътстваща COVID-19. По време на тази среща стана ясно, че България ще получи общо 29 милиарда евро, които после трябва да връща.

 

Част от участниците в антиправителствените протести се насочиха към правителствения ВИП на летище „София“ Там са представители на Гражданско сдружение “БОЕЦ” и представители на младежката организация на “Демократична България”.

 

Припомняме, че днес премиерът не успя да присъства и на вота на недоверие, който се проведе по време на извънредно парламентарно заседание. Вотът не бе одобрен, но дойде едновременно с втория ден от целодневните протести срещу кабинета “Борисов 3”. Гражданите се бунтуват вече общо 14 дни.

 

Междувременно от няколко дни вече е ясно – ремонт в кабинета ще има. Заявката на управляващите е той да бъде сериозен, но все още не е ясно кои кадри ще бъдат освободени от длъжност. Припомняме още, че миналата седмица оставки бяха поискани на трима министри – Горанов (финанси), Караниколов (икономика) и Маринов (МВР). Още на следващия ден бе съобщено, че оставките ще бъдат на дневен ред едва след вота на недоверие. Междувременно самият Горанов вчера заяви, че не вижда причина да си тръгва от поста.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *