Проучване разкри дали народът има точна преценка на събитията и кой го слуша

България отблизо

България със сигурност отива на поредните извънредни парламентарни избори. До това се стигна, след като и в 48-ото Народно събрание (НС) не успя да бъде съставено правителство. 

 

Още след вота, който бе на 2 октомври 2022 година, президентът Румен Радев връчи папката с първия мандат на победителите ГЕРБ. Кабинетът „Габровски, обаче, който те предложиха пропадна на гласуването в парламента..

След това Радев даде шанс на вторите – „Продължаваме промяната“ (ПП), но те се провалиха с гръм и трясък и му върнаха празна папка.

Третият мандат президентът даде на БСП. Това се случи навръх рождения ден на Корнелия Нинова, която бе изненадана от Румен Радев с букет.

Непосредствено след това от БЛИЦ попитахме читателите си „Ще успее ли БСП да състави правителство с третия мандат?“.

Отговорът бе категоричен! 76.91% заявиха „Не“.

„Стига сглобяване на някакви кабинети, веднага на избори“ – това пък бе второто най-популярно мнение сред читателите на БЛИЦ, което събра 12.65%.

Едва 6.44% от читателите ни заявиха „Да“, БСП ще успее да състави кабинет с третия мандат.

„Такова правителство едва ли ще има дълъг живот“ – заявиха 2.9% от анкетираните, а 1.11% признаха, че нямат мнение по въпроса.

Оказа се, че читатели на БЛИЦ за пореден път имат точна оценка на политическото положение у нас. Сред интересна лидерска среща с Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ и Стефан Янев Нинова обяви, че ще върне мандата неизпълнен.  

Така до два месеца България за пореден път ще отиде до урните заради поредните предсрочни парламентарни избори.

Нещо повече. Стана ясно, че народът има безпогрешна преценка, но никой от политиците не го слуша дори за най-важните въпроси, които засягат настоящето и бъдещето на България.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *