Проф. Боян Чуков разкри каква е фаталната грешка на Запада и как Русия ще победи!

Свят

Около развитието на руската СВО в Украйна имаше множество разнопосочни коментари. Събитията имаха две взаимноизключващи се интерпретации. Путин заяви, че основните две цели на руската СВО са демилитаризация и денацификация на Украйна. НАТО продължава да твърди, че помага на Незалежная да защитава демокрацията, свободата и изградения силово свят по въведените правила от САЩ.

 

Това пише геополитическият анализатор проф. Боян Чуков във Фейсбук в свой обзор за случващото се на фронта в Украйна. Ето какво още казва той:

Всяка една страна има своя официална версия. Но има и далеч по-важни от озвучените пропагандни постановки. Събитията в Украйна са само прелюдия към пълноценен конфликт между НАТО и Русия. Най-добрият учител на народите в исторически план е войната. Русия прогонва в обстановка на нисък интензитет на водене на сраженията своята позабравена мобилизационна система.

Редица одиозни руски корупционери и крадливи псевдопатриоти бяха подгонени към силовите структури на РФ. Те обаче търтиха да бягат. Затова след обявяване на мобилизацията кадровият потенциал на евентуален бъдещ руски майдан напусна Русия. Този потенциал включваше офисен планктон, артисти, певци, художници и други подобни градски интелектуалци плюс одиозните иноагенти (чужди агенти).

Русия спешно ремонтира своя държавен механизъм поразен от перестройката и елциновия период. Руското общество се мобилизира и подготвя ритмично за реалния конфликт, който му предстои с НАТО. В предвоенната обстановка се появяват нови управленчески таланти и отпадат случайно попадналите в държавните институции по линия на шуробаджанащината некадърници и откровени глупаци.

Русия е в пероид на съсредоточаване и търсене на истински съюзници, а не псевдоприятели и откровени използвачи. Китай типично по китайски стои до Москва. Иран не се поколеба и предостави на руснаците дронове и балистични ракети с малък радиус на действие. Персите изпратиха свои военни съветници в Крим и на фронта в Херсонска област. Индия гледа усмихнато и дружелюбно към Русия.

След терористичния акт на Кримския мост СВО навлезе в нова фаза, която се приближава до формулата АТО /антитерористична операция/. Ракетните удари последните дни се нанасят методично, масирано и демонстративно през деня. Стана очевидно, че украинската ПВО е много дантелена. Пропуска всякакви ракети и дронове. В Херсонско направление атаките на ВСУ продължават, но не постигат успех.

Множество приятелски на Русия страни изтеглиха от Украйна своите граждани. В Беларус се предислоцират руски войски, а над Минск летят руски бомбардировачи окомплектовани с хиперзвуковите ракети „Кинжал“. Последните явно са дебел намек за кураторите на Зеленски. Ситуацията в Украйна претърпя драматични промени.

Около 30% от украинската енергогенерация е извадена от строя. След две седмици ще има по-ясна картина след нанесените масираните руски ракетни удари върху инфраструктурата на Украйна. Травмата от украинското настъпление в Харковска област е преодоляна. Вероятно иранските дронове ще продължат да летят по украинските военни цели, но вече на рояци. Гърмят взривове в Одеса, Николаев и Очаково в резултат на персийските „шахиди“.

Една от версиите защо руснаците не „калибрират“ Малорусия и Новорусия е, че на тези територии китайците реализираха инвестиционна експанзия около 2019 г. Вероятно Путин и Си имат договорка да не се атакува украинската инфраструктура, в която има китайски инвестиции.

Но само до ХХ конгрес на ККП. За да не бъде поставено под въпрос преизбирането на Си Дзинпин. Русия и Китай са наясно, че имат исторически шанс да оцелеят срещу англосаксонския свят, само ако бъдат съюзници. По отделно ще загубят схватката. Политическите съдби на Си и Путин са свързани неразривно.

Раздухването на заплахата, че Русия е склонна да употреби тактическо атомно оръжие в Украйна се превърна в бумеранг. Тулси Габард напусна шумно демократическата партия и я обяви за партия на атомната война. Байдън употреби думата „Армагедон“ по отношение на евентуалната бъдеща атомна война. Която може да бъде само глобална, а не ограничена изключително на територията на Украйна.

Въобще антируската пропаганда започва да буксува. Нейният основен проблем е, че Вашингтон не допуска, че изобщо някога може под някаква форма да загуби война срещу Москва. Сериозните стратези винаги предвиждат три опции: победа, реми и загуба. Светът вече не е еднополярен, за да може САЩ категорично да изключват последния вариант.

Това е и фаталната им грешка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *