Проф. Витанов: Превземането на Авдеевка даде сериозен тласък на руската армия

Свят
Кратка информация за политиката и войната за 28 февруари 2024 г.
Вътрешният коментар както знаете, е на основата на цитати от Кейнс. Да видим какво ни е нагласил за днес лорд Кейнс
Джон Мейнард Кейнс (ден 23)
… Нищо няма значение, освен състоянията на ума, главно нашите собствени. …
Състоянията на ума са важни, казва ни Кейнс. И ако можете да ги прогнозирате и направлявате, може да влияете върху обществото – казва ни Хари Селдън. Да видим сега, какви са състоянията на ума по света и у нас.
От света, ще погледнем първичните избори в САЩ. Чичо Дончо спечели първичните избори в Южна Каролина и Мичиган. Това му донесе 56 гласа за конференцията на републиканската партия. Хейли спечели 5 гласа в двата щата. 11:1 в полза на чичо Дончо. Състоянието на ума на републиканските избиратели е ясно. То отива по посока – чичо Дончо – кандидат за президент на републиканската партия.
При демократите състоянието на ума също е ясно – там дядо Джо обира гласовете за номинация. И тъй, казва ни Кейнс, според състоянията на ума битката за президент трябва да е между чичо Дончо и дядо Джо.
Така е, казва ни Хари Селдън, този сценарий с трясък излиза от небитието на възможните сценарии към битието на реализиралите се сценарии. Но още не е изместил достатъчно други сценарии, като например да направят сечено на чичо Дончо през съдебната система или дядо Джо да се окаже неспособен да се кандидатира. Гледаме.
У нас. Някога, по времената на Националния оперативен щаб за борба с Ковид-а, проф. Кантарджиев ми казваше “Абе не им говори – аз казах ли ви, че много се дразнят”. Следователно, като кажа това, влияя силно върху състоянието на умовете, а това е важно според Кейнс. Я да пробвам.
Аз казах ли ви, че ще почнат да ви тласкат по посока на изпращане на натовски войски в Украйна. Я поровете из архивите. Ами ето ви го. Пробваха да ви тестват, не само вас, ами и цяла Европа, как ще реагирате. Реагирахте така, че веднага почнаха да се опровергават. Номерът не мина. Не сте обработени достатъчно от пропагандата, че да кандисате да ви пращат да мрете по украинските полета.
Тук да ви кажа две неща.
1. Който много иска да праща чужди синове да мрат в Украйна, да нарамва калашника и да ходи да мре там. Хайде, юрдечета мои крякащи, Зеленски има нужда от вас. Какво стоите само и крякате, борейки се с пуканките пред телевизора и плющейки шкембета по жълтите павета. Идете, да ви посвирят куршуми покрай главата в Украйна, пък после, ако оживеете, пак ще говорим. Как беше:
…..Патриот е, душа дава за наука, за свобода….
Това изхвърлихте ли го от учебниците? Трябва да се върне, че да знаят децата, чия душа дават “патриотите”.
2. Между другото, що трябва да се пращат войски в Украйна? Че там всичко си е ОК, само 31 000 жертви за 2 години. Май не е така, а? Виждате, какво е нескопосана пропаганда. Състоянието на ума е важно, казва ни Кейнс. Важно е, че хората от Европа тъй решително отхвърлиха идеята за пращане на войски в Украйна, че правителствата моментално включиха на задна скорост.
Народната реакция и тук беше решителна. Не сте обработени достатъчно, не сте-е-е-е. Щото ако бяхте обработени, ви бяха нагласили курбан да ставате. Това е състоянието на ума на предателите и продажниците, чиито носове орат земята и са наведени до земята. Сега не им се получи, но няма да се откажат. Заповядано им е да продължат да ви обработват.
Съгласно Кейнс, състоянията на умовете у нас се движат в посока, обратна на пращането на войски в Украйна. Глупаците свършват, но това няма да попречи на пинчер-бауцариата да продължи да ги търси. Ами, товарете предателите и продажниците на влак, дайте им по един автомат и да ходят да мрат “за световната демокрация”. Ама не щат. И те не са глупаци. Предпочитат да рупат чипс пред телевизора, пък вие да мрете. Виж меченце да занесат на някое митингче, свещичка да запалят, шкембенце да пльоснат по паветата – може. Само, че това не променя състоянието на масовото съзнание. Не се прави така – нито по Кейнс, нито по Хари Селдън. Ето защо, нескопосаните опити за пропаганда няма да доведат до нищо. И ще има пак – аз казах ли ви…. Знаете, трябва да си разряквам юрдечетата. Социалните експерименти вървят, трупам материал за следващата статия по въпроса, която ще е доста интересна, можете да сте сигурни.
Стига за това.
Международна тема днес – войната в Украйна.
А какво точно става в Украйна?
Ами става това, което ви е прогнозирано. Голямата топка се движи на запад, малката топка не може да я спре. Ако си спомняте, всичко почна невинно – руснаците превзеха Мариинка и фронтът покрай Авдеевка рухна. Беше превзета и самата Авдеевка – най-голямото украинско укрепление в Донбас – базата за атаките срещу Донецк. Почнаха да падат едно след друго селата около Авдеевка. Украинците пробват да се закрепят на линията Тоненкое – Орловка – Бердичи. Руснаците загризаха тая линия от юг и Тоненкое е почти превзето. Очертава се продължаващо отстъпление.
Покрай Мариинка нещата също не са добре за украинската армия. Руснаците атакуват Георгиевка, а това е натиск в посока на Курахово. На юг от Мариинка е превзето село Победа и украинските части се изтласкват в посока, обратна на Мариинка. Най – интересно е на север, където руските части влязоха в Красногоровка. Това е град, и е близо до Донецк. Последният украински опорен пункт близо до Донецк. Следователно – интересни събития ще има там. Гледайте.
Иначе, на Запад, състоянието на умовете е такова – Украйна губи войната, трябва да с вкарат натовски войски. Трябва, ама никой не ще. Всеки гледа да прекара другия (това нашите наведени пинчер-бауцари добре да го чуят, че може да ги накарат да подкрепят бауцането си с дела).
Много ми е интересно, че вече и в аналитичните среди почнаха да се появяват математическите модели на военните действия, в най простия им вид, като например класическия модел на Ланчестър.
Ето ви да четете нещо по въпроса, идващо от страната на ватниците. Пък колко са ватници, вие преценявайте.
Разбира се и американците и англичаните имат такива модели. А какви модели има БАТИ ЮРДЕК, бодро крякащ от шадравана? Никакви. Той просто кряка срещу Витанов, който прави моделите в тая страна. Е, ами крякай си бачо. Състояние на ума, дето разправя Кейнс.
Е, стига по това за днес.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 582 дни.
19 месеца са 580 дни. 19 месеца валидност. Броячът върти. 20 месеца са 612 дни
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 685 дни. 22 месеца са 671 дни. 23 месеца са 701 дни. Над 22 месеца валидна прогноза. Броячите си въртят. Като дойдат следващите епидемии, вадете числата от тези рекорди и сравнявайте. И тъй ще разберете кой колко струва. Много искам да видя, как насред вълни и зарази, някой ше ви направи прогноза, която ще е валидна 685 дни. Но вероятно няма да съм жив, да го видя това.
Що де отнася до ковида, знете какво трябва да правите.
1. Вършите си работата спокойно и спазвате елементарните предпазни мерки. Знаете, че здравната система се справя добре докъм 500 регистрирани случая на ден. Индикатор за проблеми са 7 последователни дни с над 500 случая.
3. Не се очакват проблеми с ковида и до средата на март. Няма да има опасност, няма да има 7 последователни дни с над 500 регистрирани случая на ден. Спокойно си вършете работата и спазвайте елементарните предпазни мерки. Юрдеците могат да крякат. Като направят прогноза за епидемия, която да е валидна 684 дни, тогава ще ги взема на сериозно.
За грипа – спирам с прогнозата. Вълната си заминава, няма смисъл да ви занимавам повече. Както видяхте, нещата се случиха според прогнозата. Виждате, че обществените системи могат да се прогнозират. Може и да се влияе на поведението им.
Психоистория. Хари Селдън. Показах ви, че ще се появи някой ден. Може и да е след 1000 години, но ще се появи.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.
+7
Всички реакции:

Йордан Лалов и 290 други

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *