Проф. Михаил Мирчев РАЗКОСТИ десните люспи! Нямате евродепутат!

България отблизо

Социологът Михаил Мирчев хвърли бомбата, като обяви, че Радан Кънев няма право да заминава за Брюксел, понеже не е събрал необходимите за това проценти. 

Това професор Мирчев обяви в своя профил в социалната мрежа.

Той обвини ЦИК в нарушение на закона, защото изпраща в Европейския парламент представител на съюза на Христо Иванов и ДСБ, чиито проценти не са 6,06%, а 5,87%. Бариерата обаче е 5,88%.

„Току що проверих една ИЗМАМА от ЦИК.“Демократична. България“ нямат обявените 6.06%. Имат едва 5.879%. Не им стига за 1 депутат. Не им стигат 58 гласа. Бариерата е 5.882%. Не им стигат минималните 0.003%. Мъничко е. Но те са под бариерата. Мандатът им е фалшиво даден от ЦИК…“, категоричен е социологът.

Той твърди, че това е направено от ЦИК в разрез с методическото й указание и в нарушение на чл. 278/2/ т.9 от Избирателния кодекс. „Там е императивно е записано, че вотът „не подкрепям никого“ е вот, и той е ДЕЙСТВИТЕЛЕН вот. Значи, той е в стоте процента от които се вадят процентите на партиите. Точно тук ЦИК лъже и ни прави на разсеяни глупаци.

Те махат тези 3% от истинските 100% и после от другите фалшиви 100% вадят %-те на партиите… Това е манипулацията… Става дума за игра с едни 61,029 гласа, които са маркирали вот „не подкрепям никого“, заявява Михаил Мирчев./blitz.bg/

С други думи, манипулаторите в ЦИК, прибират гласовете на тези, които са гласували с „Не подкрепям никого“ и ги дават на десните люспи на Христо Иванов. И така Радан Кънев е обявен за евродепутат в нарушение на закона и Изборния кодекс.

Сега Борисов пак ще каже, че не е знаел за това. Ама то много стана. Борисов не знае нищо за апартаментите на Цветан Цветанов, не знае нищо за кражбите на собствените си министри и зам. министри, не знае нищо за изборните манипулации…За какво тогава е министър-председател като всеки си прави каквото иска. И то от тези, които са му директно подчинени. Включая и ръководството на ЦИК. Понеже правителството организира изборите, а не филанкишията.

Затова трябва най-накрая и Борисов да си подаде оставката за това пълно безхаберие, с което се отнася към управлението на държавата. Ако не е нещо друго, например тези далавери да се вършат по негово указание, както смята Елена Йончева.

istinata.net

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *