Проф. Михаил Мирчев РАЗКОСТИ десните люспи! Нямате евродепутат!

България отблизо

Социологът Михаил Мирчев хвърли бомбата, като обяви, че Радан Кънев няма право да заминава за Брюксел, понеже не е събрал необходимите за това проценти. 

Това професор Мирчев обяви в своя профил в социалната мрежа.

Той обвини ЦИК в нарушение на закона, защото изпраща в Европейския парламент представител на съюза на Христо Иванов и ДСБ, чиито проценти не са 6,06%, а 5,87%. Бариерата обаче е 5,88%.

„Току що проверих една ИЗМАМА от ЦИК.“Демократична. България“ нямат обявените 6.06%. Имат едва 5.879%. Не им стига за 1 депутат. Не им стигат 58 гласа. Бариерата е 5.882%. Не им стигат минималните 0.003%. Мъничко е. Но те са под бариерата. Мандатът им е фалшиво даден от ЦИК…“, категоричен е социологът.

Той твърди, че това е направено от ЦИК в разрез с методическото й указание и в нарушение на чл. 278/2/ т.9 от Избирателния кодекс. „Там е императивно е записано, че вотът „не подкрепям никого“ е вот, и той е ДЕЙСТВИТЕЛЕН вот. Значи, той е в стоте процента от които се вадят процентите на партиите. Точно тук ЦИК лъже и ни прави на разсеяни глупаци.

Те махат тези 3% от истинските 100% и после от другите фалшиви 100% вадят %-те на партиите… Това е манипулацията… Става дума за игра с едни 61,029 гласа, които са маркирали вот „не подкрепям никого“, заявява Михаил Мирчев./blitz.bg/

С други думи, манипулаторите в ЦИК, прибират гласовете на тези, които са гласували с „Не подкрепям никого“ и ги дават на десните люспи на Христо Иванов. И така Радан Кънев е обявен за евродепутат в нарушение на закона и Изборния кодекс.

Сега Борисов пак ще каже, че не е знаел за това. Ама то много стана. Борисов не знае нищо за апартаментите на Цветан Цветанов, не знае нищо за кражбите на собствените си министри и зам. министри, не знае нищо за изборните манипулации…За какво тогава е министър-председател като всеки си прави каквото иска. И то от тези, които са му директно подчинени. Включая и ръководството на ЦИК. Понеже правителството организира изборите, а не филанкишията.

Затова трябва най-накрая и Борисов да си подаде оставката за това пълно безхаберие, с което се отнася към управлението на държавата. Ако не е нещо друго, например тези далавери да се вършат по негово указание, както смята Елена Йончева.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *