Психиатър освидетелства Бойко Борисов, вижте каква е диагнозата му

България отблизо

За пръв път психиаър беше поканен в БТВ да коментира личността на Бойко Борисов и поведението му, които отдавна озадачават българите.

Това е втората национална телевизия след Нова, която си позволява да направи нещо толкова смело и да прикове погледите на зрителите в екрана.

Борисов е  един голям политически анекдот за ЕС и сериозно недоразумение. Твърди, че има авторитет, а през цялото  европредседателство беше наричан Бойко. Някак свойски и някак насмешливо пренебрежително. Бойко можеш да наричеш детето си, приятеля си, съседа си, даже кучето си,

Но не и министър-председателя на една равноправна държава. Това показва колко равноправна държава сме в ЕС и колко ни уважават.  Той се прави на човек от народа, но не поставя дистанция, преиграва и изобщо не влиза  в кода на политическо поведение. Това каза психиатърът д-р Николай Михайлов, който коментира  българското европредседателство и поведението на премиера ни в него.

На моменти успява с един замах да реши нечий проблем, като за едно болно дете например изпраща правителствения самолет, но в същото време скача срещу майките на децата-инвалиди и нервно крещи – махайте ги оттам задено с палатките, че ме дразнят. Това двойнствено поведение най-малкото озадачава и не искам да кажа точното му медицинско определение. Но накратко той върши добрини, само когато ще извлече лична полза от тях.

Отношението към него е леко двойствено, но общо взето той е един политически анекдот, тъй като няма дар-слово, не е умен да владее езика на дипломацията,  но е послушен и удобен. Понякога дори е комичен , както в укоримия смисъл на слаба собствена реч и начин на изразяване, така и в почти патологичната си готовност да угажда на другите, да се ситуира според интересите на ЕС и чак след това да мисли за българския национален интерес. Той е надарен с политическа хитрост, н на някакво по-ниско интитивно  равнище. В никакъв случай не го обвинявам, просто го характеризирам, допълни Михайлов.

Психиатърът каза, че това е характерно за хора, които имат силно его, но то се разминава с действителността. /Подобна диагноза си има доста популярно име, но той не я спомена в ефир. Умните зрители веднага си я преведоха/.  Николай Михайлов каза още, че председателството е било като едно масово посещение на висши чиновници от ЕС у нас, където  европейските лидери са се чувствали спокойни, тъй като медиите не са били допускани близо до тях и не са им задавани неудобни въпроси. Което също е заслуга на минисстър-председателя. Няма медии-няма проблем, няма въпроси.

Относно сблъсъците между президента Румен Радев и Бойко Борисов, психиатърът  заяви, че тактиката на Радев е много по-правилна и умерена, защото той не говори излишни приказки и умее да се сдържа и да не излиза от нерви, ръсейки обиди, или непремислени думи. Като цяло е далеч по-стабилен и овладян.

Президентът има един много силен коз, защото е мажоритарно избрана политическа фигура и защото народът му вярва. Тази вяра обаче пречи на Борисов и той непрекъснато го атакува, понякога с език недопустим за политиците и характерен за махленски спор.

Двамата са несъпоставими като личности.

А освен логорея, примесена  с нарцисизъм, каква е диагнозата на Борисов, можете да си отговорите сами след като прочетете анализа на психиатъра. Нали?

5 thoughts on “Психиатър освидетелства Бойко Борисов, вижте каква е диагнозата му

  1. Лично гледах и слушах от екрана интервюто с д-р Михайлов. Силно и справедлив коментар даде психиатърът. Винаги с интерес го слушам и си признавам невсичко ми става ясно отраз. Затова го гледах и на повторение. Уплаших се от чутото и разбраното. Убедих се в твърдението, че всеки наод си заслужава управниците. Засили ми се страхът от чутото за бъдещето на децата и внуците ми. Иска ми се да чуя и мнението на Бойко Борисов за поставената му диагноза, но пак лично пред екрана. Интересно, ще позволи ли неговото ЕГО/ къде ти/ А моето мнение е : Време е да си ходиш Бойко. Време е да се заточиш на “ гръцкият си остров“.

  2. Наистина време е да си ходи! Съжалявам че съм пропуснала това предаване с психиатъра д-р Михайлов, дано го пуснат като повторение да чуят и такива като мен!

  3. диагнозата е ясна това и една хипомания като вариант на биполярното разстройство или е нарцизъм като характеропатия но е примесена и защитена от дебелоочия селски нрав на по- горе описания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *