Путин поздрави Байдън с президентския пост и му пожела да не се страхува от Русия!

Свят

След като Изборната колегия обяви кандидата на Демократическата партия Джо Байдън за победител в президентските избори на САЩ, държавният глава на Русия Владимир Путин му изпрати телеграма и го поздрави за победата. 

Путин е пожелал на Байдън успехи като президент на САЩ и е заявил, че е готов да взаимодейства и да контактува с него. По този начин руският лидер елегантно е намекнал, че сътрудничеството между двете велики държави няма алтернатива, въпреки насаждания в Америка страх от „лошата“ Русия.

Президентът на Руската федерация „изрази увереност, че Русия и САЩ, носещи специална отговорност за глобалната сигурност и стабилност, могат, въпреки различията си, наистина да допринесат за решаването на много проблеми и предизвикателства, пред които е изправен в момента светът“.

Той отбеляза, че „руско-американското сътрудничество, основано на принципите на равенство и взаимно уважение, а не на насаждане на страх от съперника, ще отговаря на интересите на народите на двете страни и на цялата международна общност“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *