Радостин Василев разбули мистерията със записите на лидери на партии! Политиците се срутват!

България отблизо

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев в нарочна пресконференция разкри, че е напуснал навремето ИТН, защото мафията е започнала да пробива там. Доказателството, според него е, че ИТН са започнали безрезервно да подкрепят ГЕРБ.

Същият сценарий, според Радостин Василев, се повтарял и при „Продължаваме промяната“, които от борци срещу ГЕРБ изведнъж се превърнали в закрилници на Бойко Борисов и неговото дванадесетгодишно управление, което обхванало като октопод цялата държава, всички власти, политици и служби. Доказателство за това била договорката между ръководствата на ПП и ГЕРБ за така нареченото ротационно правителство.

„Има такъв народ“ са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ и са готови на всичко, за да участват във властта. На път е да се сформира коалиция между „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и ГЕРБ. Аз не мога да подкрепя такава коалиция, ще гласувам против нея и ще напусна парламентарната група на ПП-ДБ заради това, че това е предателство спрямо огромна част от българските избиратели, които гласуваха доверие на „Продължаваме промяната“, заяви Радостин Василев.

По думите му ПП е трябвало да бъдат единствената преграда пред ГЕРБ за домогване до властта.

Ето защо той имал намерение да напусне и „Продължаваме промяната“, но преди това бил длъжен да доведе истината до знанието на народа. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство, заяви Радостин Василев пред медии по време на пресконференция, насрочена от самия него.

Той пусна фрагменти от близо петчасово обсъждане, в което става ясно по думите на Кирил Петков, че само ПП „можел да изпере Борисов“.

Скандално звучат думите на Асен Василев, че българските служби се синхронизират с „посолствата“.

„Оказва се, че след един много дълъг танц от месец и половина, танц, който премина в прегръдка, ПП не се интересуват от своите избиратели, а от това да консумират властта“, продължи бившият спортен министър и изрази несъгласието си, че ще правят конституционна реформа с ДПС и ГЕРБ.

„Втората опорка е, че няма бюджет и ще спрат плащанията – само за 15 минути може да се гласува удължителен бюджет“, сподели Василев.

„Трета опорка е, че има някаква дълбока държава, руски интереси, злото, които стои зад ъгъла, ги кара да изберат по-малкото зло и да направят коалиция с ГЕРБ. Измама е, че Мария Габриел ще бъде само вицепремиер – след 9 месеца тя ще е премиер. Аз получих одобрението на гражданите в Плевен заради последователната ми политика срещу ГЕРБ“, каза той.

 

И сподели, че няма записи, за каквито Петков говори.

 

Пресконференцията Василев обяви в социалните мрежи вчера с призива „Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!“.

Според ПП-ДБ Василев се готви да пусне на пресконференцията изфабрикувани записи на разговори с депутати от коалицията. Снощи съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков заяви, че зад това стоят службите, „дълбоката държава“, с цел провал на бъдещо правителство.

„Да търсиш дълбоката държава при мен или г-н Радулов, е пълна глупост. Твърденията, че са правени записи, това са пълни лъжи. Никой не е правил, нито в стаята, нито в държавата. Г-н Петков беше доста уплашен и явно се притеснява от записи, с които аз не разполагам. Ако някой се опитва да заблуди, че аз съм предател, нека припомним какво стана с ИТН. Помолих една кратка ретроспекция, явно коалицията с ГЕРБ е планирана още с резултатите на изборите, защото се усещаше в парламентарната група, че нещо не е наред. Аз не съм гласувал за Росен Желязков, защото не мога да гласувам за представител на ГЕРБ“, обясни още Василев.

„Поисках да съм част от контактната група с ГЕРБ, но имахме допирни точки само до там, където може да се управлява заедно. Това прерасна в разговори по сектори, които представихме пред ГЕРБ, за да търсим подкрепа за правителство на малцинството. Принудихме се да стоим на една маса с хора, които трябва да вкараме в затворите, а им представяме програми.

Говореше се как стъпките да бъдат оправдани пред обществото. Алтернативна имаха и ГЕРБ, но чуваха, че сме конструктивни и разговорите продължават. Отчаянието, което предизвика Слави Трифонов с действията си, сега се задълбочава. Хората не искат да ходят вече на избори, защото тотално геометражно противоположни проекти, неясно по какви начини, се събират структури, които нямат общи интереси.

Петков искаше да продължим антикорупционната политики и ми повтаряше „никога с ГЕРБ“. А сега ще имат министър-председател, зам.-министри, ще се разпределят регулаторите. Водихме срамен разговор.

Петков и министър Денков ми казаха преди седмица, че профилът на правителството на малцинството няма да бъде антикорупционен и от хората като теб нямаме нужда. В този момент разбрах, че нещо се случва с тези хора, но не бях готов да напускам. Случи се едно събитие, което след малко ще коментираме и ще запозная гражданите, за да знаят каква е политическата класа, нейният морал. Те не са правени със записи по спални, парапети, хотели, зали.

„Коалиция с ГЕРБ – Кирил Петков иска да обясняваме как това не е коалиция и да лъжем гражданите. Истинското задкулисие са ПП, ДБ и ГЕРБ. Те мълчат и крият истината, а тя е много грозна, коства края на съществуването на ПП като проект, толерантността на избирателите на ДБ може би е по-голяма“, допълни Радостин Василев.

„Този танц, игран пред българското общество, избива в това правителство и в неделя, 21, аз получих мейл от председателката на НС на ПП Таня Султанова, че ще се проведе Национален съвет, на който аз не съм член, и това ще бъде важно събиране, което ще се проведе онлайн и някакви хора ще бъдат на „Чаталджа“.

Събирането започна в 22:15, аз издържах до вечерта, защото имам ученик. Записах онлайн цялото събитие – Националния съвет с над 50 участника. Легнах си в 12 и половина, а след това отвратителното се е казало. Записът е 4 часа и половина. Не знам какво говори Кирил Петков. Ето ги, дълбоката държава. Изслушах записа и бях потресен. Събрах управителния съвет, 15 човека изслушахме този запис и се чудехме какво да правим след като се случва това, което се случва и решихме, че не можем да скрием от обществото това, което става. Това не е таен запис. Записан е на моя таблет и ще го предоставя на всички журналисти в пълен размер. Доколкото ни позволяват нашите умения направихме кратък обзор, за да видите най-сериозните проблеми. Целият запис ще ви го предоставим чрез линк, за да го изслушате и да видите как точно когато трябва да покажеш, че си заслужил гласовете на избирателите си, падаш в тази омерта“, посочи той.

„Гадно е човек да преживява предателство за втори път и не смятам повече да участвам в чужди проекти. Ще пусна да чуете кратък пасаж, който показва какво е намерението на НС. Чуват се жени, деца, кучета лаят. Гледат се гласуванията и как се опитват да излъжат обществото. Успокоявам пак Кирил Петков – не е от спални, апартаменти, не е тайно. Не искам да знам какво си говорят в тесен кръг Кирил, Асен, Лорер и Лена. Доверието ми към Кирил като коректен човек, борец“, каза Василев.

На записите се чува как Петков обяснява на приближените си, че Урсула фон дер Лайен му е казала, че България има шанс за Шенген, но не и за еврозона на този етап. Той казва, че България не отговаря на критериите за влизане в еврозона, но тя му е обещала да влезем по друг начин и вмята шеговито, че ЕС не се води само от морални ценности.

Асен Василев допълва, че имената са синхронизирани с посолството. По думите на Петков Борисов не е искал към момента да има главен прокурор. На записа се чува как ПП обсъждат какво би станало, ако се поиска арест на Борисов.

„Ако се въведат практики от ЕС, поне 6 месеца ще се влачи имунитета на Бойко. Ако не са отстранили Гешев като главен прокурор, Борисов няма да иска да ходи на избори“, заявява още бившият финансов министър.

„Той не отваря опциите, защото знае, че само ние можем да го изперем. Може да се правим на интересни по телевизията и да говорим за джентълменски договорки. А на следващите избори ще стоим до тоалетната и ще ни заобикалят. Всичките схеми, които направихме, интелектуалците са 7%. Ако пуснеш народа да се презентира нормално, ние трябва да сме макс 10%. Направихме леко „ала-бала“ през президента“, посочва Петков.

loading...

Tagged

1 thought on “Радостин Василев разбули мистерията със записите на лидери на партии! Политиците се срутват!

  1. Политически номад ли е или български патриот? Що е за Човек е този Човек? Угодия ли е на някой или смехория за нас,жалко е! Като ставаш член на някоя партия, не трябва ли да и на ясно,че ще ти стане тясно, ако нещо се сгафи и ти изхвърчиш!? Не сходство в разбиранията за партийна отговорност и отношенията там! Не знам ,не знам!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *